Αναρτήσεις

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο απλός, μικρός, ταπεινός φάκελος απ’ την Ελλάδα...

 



M μου,

Σου περιγράφω βήμα-βήμα την ταχυδρομική οδύσσεια του απλού, μικρού, ταπεινού φακέλου μου.

Σάββατο: κλειστά όλα τα κεντρικά ταχυδρομεία (ακόμα και των Αθηνών) από το 2020, λόγω πανδημίας. Ωστόσο, καμία ενημέρωση για το κοινό σε εμφανές σημείο. Αποτέλεσμα, φωνές και βρισίδια έξω από το ταχυδρομείο.

Κυριακή: κλειστά όπως ήταν πάντα.

Δευτέρα πρωί, στήνομαι αισιόδοξη στην ουρά με το χαρτάκι μου και περιμένω να έρθει η σειρά μου. Αργεί γιατί γίνεται χαμός. Από τα 6 γκισέ, λειτουργεί το ένα. Μια δόλια κοπελίτσα προσπαθεί σε κατάσταση πανικού να τα βγάλει πέρα. Έρχεται η σειρά μου, της δίνω τον φάκελο και της λέω τη χώρα προορισμού. Γουρλώνει τα μάτια και με κοιτάει σαν να βλέπει άνθρωπο του Νεάντερνταλ! «Δεν μπορώ να το πάρω έτσι» μου λέει. «Γιατί;» τη ρωτάω. «Καλά, εσείς δεν ξέρετε πως πρέπει πρώτα να μου φέρετε τον κωδικό; (με μαλώνει σε έντονο ύφος). Χωρίς κωδικό δεν γίνεται!» «Ποιον κωδικό εννοείται;», ξαναρωτάω εμφανώς ψαρωμένη.

 Kάπου εδώ αρχίζει η “ξενάγηση” (μου τα γράφει πρόχειρα σε ένα ποστιτ)

-θα μπείτε στο  WEB LABELING και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες, θα επιλέξετε το UC και μετά το  D για απλή αποστολή. Μετά θα συμπληρώσετε τις φόρμες με όλα τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη, μετά θα σας δοθεί ένας κωδικός. Με αυτό τον κωδικό θα έρθετε πάλι.

«Όλα αυτά για να στείλω ένα απλό, μικρό, ταπεινό φάκελο στον Καναδά;» «Ο επόμενος…».

Αποχωρώ αποκαρδιωμένη. Στο δρόμο σκέφτομαι, άντε και τους πάω τον κωδικό, μετά είναι σίγουρο πως θα πάρουν τον φάκελό μου ή θα πέσει σε καμιά μαύρη τρύπα του σύμπαντος;

Γυρίζω στο σπίτι και ανοίγω τον υπολογιστή. Ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες, επιλέγω το UC και μετά…κολλάω. Βρίσκομαι μπροστά σε μια στήλη με ακατανόητες για μένα επιλογές. Ψάχνω για το πολυπόθητο D. Πουθενά! Το αφήνω προς το παρόν για να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού. Καταλαβαίνεις Μ μου πως στις μέρες μας, η αποστολή ενός απλού, μικρού, ταπεινού φακέλου στην Μορεάλη, έχει γίνει “ειδική αποστολή”.

Δεν πτοούμαι όμως, έχω το σθένος των προγόνων μου! Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω οργανωμένη από το σπίτι, ξέρεις, κεφτεδάκια στο τάπερ, λίγο νερό για το χάπι στις 12, τον Κωδικό -Παναγίτσα μου- τατού στο χέρι - αφού βέβαια πρώτα έχω κάνει μισάωρο διαλογισμό για να μπω στην απαραίτητη Νιρβάνα.

Ο απλός, μικρός, ταπεινός φάκελος απ’ την Ελλάδα, θα φτάσει στην Μορεάλη… κάποια στιγμή, και να είσαι σίγουρη πως θα σημάνουν όλα τα σήμαντρα της Ελληνικής Παροικίας!

Κι εγώ, ω εγώ, θα ανατριχιάσω από Εθνική Υπερηφάνεια!


Υ.Γ. Η ανάρτηση αυτή έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα😊Επιπλέον πληροφορίες: Κλείνουν ταχυδρομικά καταστήματα, μειώνουν υπαλλήλους και στέλνουν τον κόσμο στις on line υπηρεσίες του φορέα που όμως δεν είναι ακόμα οργανωμένες πλήρως. 

Π.χ. διαθέτουν το E-STAMP (καλό) αλλά μόνον για το εσωτερικό.


27 σχόλια:

  1. Μαρία μου, καταλαβαίνω την περιπέτειά σου. Τα έχω πάθει κι εγώ και μάλιστα όταν ήθελα να στείλω 5 δωράκια! Μου' ρθε ξαφνικό! Λοιπόν, είναι υποχρεωτικό το web labeling για κάποιες χώρες του εξωτερικού (συμπεριλαμβανομένου του Καναδά) και χωρίς αυτό δεν μπορεί να αποσταλεί. Εξαίρεση: αν πρόκειται για απλό γράμμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται web labeling. Αν συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις πρόβλημα για να φτιάξεις το web labeling, στείλε μου ένα μαιλ στο craftartista@gmail.com για να σε βοηθήσω. Κάθε αρχή και δύσκολη. Σε φιλώ, φίλη μου.
    Υγ: ένα κεφτεδάκι το παίρνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ Mia μου! Πόση χαρά μου δίνεις! Ώστε έτσι, μπήκαμε στα βαθιά. Πού θα πάει, θα το μάθουμε και το web labeling :)
      Να είσαι καλά και αν τα βρω σκούρα και στη δεύτερη προσπάθεια θα σε ενοχλήσω.
      Καλή εβδομάδα Μia μου!
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά είναι πολύ εύκολο, Μαρία μου. Απλά θέλει 5 λεπτά από το χρόνο σου το κάθε δωράκι που χρειάζεται web labeling. Αν χρειαστείς βοήθεια, στείλε μαιλ όποια στιγμή θες. Αν επιθυμείς, αφήνεις και τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσουμε και τηλεφωνικά. ΟΚ? Μη διστάσεις. Μέσα στον Δεκέμβριο έστειλα καμιά 10αριά web labeling (τα έφτιαξα όλα μαζί για να μην πηγαινοέρχομαι στα ταχυδρομεία). Και ένα μυστικό: αγοράζω γραμματόσημα. Ό,τι δεν χρειάζεται web labeling, του κολλάω γραμματόσημο και το ρίχνω στο κουτί έξω από το ταχυδρομείο. Κάντο, θα με θυμηθείς. Ο τιμοκατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ. Το μόνο που χρειάζεσαι (όπως και για το web labeling) είναι μια ζυγαριά κουζίνας. Φιλάκια.

      Διαγραφή
    3. Τι κορίτσι είσαι εσύ! Πόση οργάνωση έχεις! Οργάνωση κι αγώνας για την αλλαγή Μia μου. Παράφραση ενός επαναστατικού συνθήματος της εποχής μου χαχα.
      Αυτό με τα γραμματόσημα το σκέφτηκα. Βέβαια κι αυτό απαιτεί...ουρά γιατί έχουν αφαιρέσει και τους αυτόματους πωλητές έξω από το ταχυδρομείο. Οπότε έχουμε:
      ζυγαριά κουζίνα =τικ
      Γραμματόσημα = τικ
      αγωνιστικό πνεύμα = τικ
      μου μένει ο κωδικός και φύγαμε!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, είσαι θησαυρός!
      Φιλιά πεντάγλυκα!

      Διαγραφή
  2. Το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών, ξεκίνησε με το καρκίνωμα των μνημονίων και τις επιταγές των ξένων ηγεμόνων. Έτσι οδηγηθήκαμε στην ερήμωση κρίσιμων μονάδων της δημόσιας διοίκησης.
    Όχι ότι πριν λειτουργούσαν ορθολογικά, δεν το συζητώ αλλά βρεθήκαμε από τη μία λογική ενός δυσλειτουργικού δημόσιου τομέα σε ένα ερημωμένο τοπίο με όλα τα επακόλουθα.
    Το δημόσιο ταχυδρομείο, φυσικά είναι υπό διάλυση, γιατί είναι για πούλημα. Και μετά θα έρθει ο ιδιώτης "επενδυτής", καλή ώρα η ACS, με την οποία θα δεις όλη τη "γλύκα" και τι σημαίνει "γράψιμο", "περιφρόνηση" και έλλειψη οργάνωσης. Βέβαια θα έχεις διάφορα άλλα "λαμπερά" και "γυαλιστερά", σε αγγλικήν άπταιστον, καθώς η Ελληνική είναι υπό διωγμό, κάτι σαν τους πρώτους Χριστιανούς εν Ρώμη λίγο πριν το διάταγμα των Μεδιολάνων.
    Any way.... Επιλογές ΜΑΣ είναι όλα αυτά, Μαρία μου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Άμεσα ή έμμεσα. Ας προσέχουμε και μην γκρινιάζουμε.
    Εύχομαι ειλικρινά η ψυχούλα με το γράμμα "Μ" στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί στη γλυκιά Μορεάλη, να έλαβε τον πολυπόθητο φάκελλο, σώο και ασφαλή.
    Φιλιά στέλνω πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι σε θέλω Γιάννη, να στάζεις δηλητήριο! χαχα
      Τι ωραία που τα αναλύεις όλα! Έτσι ακριβώς και μη χειρότερα.
      Δεν έχουμε αντίρρηση με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Πρόβλημα έχουμε με την διαδικασία. Θα έπρεπε πρώτα να έχουν προβλέψει και να έχουν προλάβει την αναστάτωση που θα προκαλούσαν όλες αυτές οι αλλαγές στους πολίτες, να υπάρχει καλύτερη και έγκαιρη ενημέρωση, και στη συνέχεια να συνεχίσουν τον εκσυγχρονισμό.
      Βέβαια οι απώλειες των θέσεων εργασίας θα έπρεπε να τους απασχολήσει πρώτα απ' όλα.

      Η ψυχούλα με το γράμμα "Μ" θα τον πάρει τον φάκελο με δόξα και τιμή Γιάννη μου.
      Πολλά φιλιά κι από μένα
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην έχουν έγνοια για τον ...εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, Μαρία μου. Φιλέτο είναι τα ταχυδρομεία και οι μεταφορές και αποφάσισαν να τις βάλουν στο χέρι, με ελάχιστο κόστος και να ελέγχουν και τη διανομή. Πού θα λογοδοτήσουν άλλωστε; Τι να λέμε τώρα, καλή μου.
      Να τον πάρει η ψυχούλα "Μ" το φάκελο με το καλό. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Μαρία, τα πολλά καταστήματα ΕΛΤΑ που είχαμε παλιότερα δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια. Με συνέπεια το να μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος και να χρειάζονται ώρες για να εξυπηρετηθεί. Αυτή η εικόνα μέχρι το 2020 που έστελνα πάρα πολλούς φακέλλους στην Αμερική και όχι μόνο. Ευτυχώς με εξυπηρετούσε σε κάποιο βαθμό το κεντρικό ταχυδρομείο και μάλιστα πήγαινα τα μεσημέρια. Το ότι φτάσαμε να συμπληρώνουμε κωδικούς κλπ μέσω διαδικτύου δεν το γνώριζα.
    Ταλαιπωρία!!!
    Ελπίζω να βρήκες τελικά την άκρη..
    Στέλνω παρηγορητικά φιλιά :)

    Στέλλα
    από το με το φεγγάρι αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαπίστωσα κι εγώ με τον δύσκολο τρόπο Ψαροματάκι μου.
      Εντάξει βρήκα άκρη. Από 'δω και πέρα θα ξέρω. Έκανα την ανάρτηση για να ενημερωθείτε κι εσείς. Όταν θα ενημερωθούμε σωστά και θα οργανωθούμε κατάλληλα δεν θα υπάρχει πιστεύω ταλαιπωρία. Επίσης το e-stamp μας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουμε "γραμματόσημα" on line με απλή διαδικασία αλλά μόνον για την αλληλογραφία του Εσωτερικού.
      Πολλά φιλιά, Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω για τα ταχυδρομεία αλλά ένα δίκιο το ‘χει ο Γιάννης για την ACS. Ποτέ μα ποτέ δεν πήρα αποσταλέν στην ώρα του. Ούτε τηλεφώνημα, ούτε ειδοποίηση. Και επανέρχομαι στα του νόμου. Καλά άντε οι νέοι που παίζουν το διαδίκτυο στα δάχτυλα, με τους ηλικιωμένους που πρέπει να επικοινωνήσουν με αγαπημένα πρόσωπα, τι γίνεται; Μέχρι τώρα είχαμε την απίστευτη ταλαιπωρία από υπαλλήλους αγενείς ενίοτε (τι να κάνουν κι αυτοι με τον καθένα μας) αδιάφορους άλλοτε, είχαμε συστήματα που έπεφταν, που κολλούσαν, ρίχναμε και πέντε φάσκελα στη χοντρή κυρία που με το στανιό πήρε τη σειρά μας, προφασιζόμενη το μωρό της κόρης της που περιμένει στο σπίτι. (μπορεί και να μην είχε καν κόρη)
    Εκσυγχρονιστικά βήματα στην τεχνολογία και καινοτόμες υπηρεσίες. Αναγκαία λένε η εξέλιξη των ταχυδρομείων. Να υπήρχε και εξέλιξη των υπαλλήλων σε γνώσεις και αντίστοιχες εμπειρίες καλά θα ήτανε! Εξέλιξη ναι, υποδομή όμως ανύπαρκτη.
    Να είσαι καλά Μαρία μου! Καλά ξεμπερδέματα!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ACS Αννίκα ζήτησε 90 ευρώ :)
      Δεν έχω παρτίδες με την κυρία αυτή. Και εύχομαι να μην την χρειαστώ ποτέ :)
      Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν σχέση με το διαδίκτυο βρίσκονται σε δεινή θέση γενικότερα στην εποχή μας. Η εποχή τους ξεπερνάει και κάνει την ζωή τους αβίωτη.
      Οι υπάλληλοι λιγοστεύουν δραματικά και οι θέσεις εργασίας που χάνονται είναι πολλές και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνονται δυστυχώς. Δεν ξέρω αν και πού θα ισορροπήσουν όλα αυτά και σε πόσο χρόνο.
      Μέχρι τότε ας οργανωθούμε κι εμείς καλύτερα κι ας αναζητήσουμε εγκαίρως την πληροφορία.
      Άλλωστε σήμερα η πληροφορία είναι δύναμη περισσότερο από ποτέ Αννίκα μου.
      Κι εσύ να είσαι καλά και να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Εδώ στην επαρχία, όπως είναι γνωστό, έκλεισαν σχεδόν όλα τα Ταχυδρομεία. Τα αντικατέστησαν όμως τα πρατήρια του ΕΛΤΑ. Τα έχει ιδιώτης, πληρώνεται με το κομμάτι, (από τον ΕΛΤΑ), κι επειδή είναι ιδιώτης, θα φροντίσει να σε εξυπηρετήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Εξάλλου, εδώ, μόνο μεγάλες ηλικίες υπάρχουν. Αν εμείς που κατέχουμε κάτι από υπολογιστές, μπορούμε να ετοιμάσουμε την χαρτούρα για το εξωτερικό, κερδίζουμε τον χρόνο αναμονής. Οι τιμές είναι οι ίδιες ακριβώς με τα κεντρικά καταστήματα και βεβαίως πολύ πιο φτηνές από τις άλλες ταχυμεταφορές.
    Δεν ξέρω αν ο Δημόσιος τομέας θέλει να τρέξει σήμερα, όπως το επιβάλλουν οι εποχές. Δες το δικό σου παράδειγμα, Ουρά, αναμονή, ένας υπάλληλος μόνο, δίχως διάθεση ( ή εντολή) να σε εξυπηρετήσει.
    Την Καλημέρα μου, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε κι εμείς πρατήρια του ΕΛΤΑ Βασίλη και ήταν πολύ βολικό που εξυπηρετούμασταν με ευκολία και ταχύτητα. Όμως τα έκλεισαν εδώ και αυτά. Γενικά όσον αφορά τις υπηρεσίες ταχυδρομείου, κινούμαστε στη ζώνη του Λυκόφωτος.
      Η ταλαιπωρία θα ήταν κατά πολύ μειωμένη αν είχαν γίνει τα πράγματα από την πλευρά του ΕΛΤΑ, πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερη πληροφόρηση του κοινού. Και μια πρόνοια για τους πολύ ηλικιωμένους.
      Καλό απόγευμα Βασίλη!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Μαρία μου,
    Τέλειο; Ένα φάκελο ήθελες να στείλεις και τελικά θα ήταν πιο γρήγορο (σίγουρα όχι πιο οικονομικό βέβαια) στο τέλος να τον πας με όλη αυτή τη διαδικασία.
    Η κατάσταση με τα ΕΛΤΑ είναι τραγική.
    Δύσκολη, για όλους εμάς, που ταλαιπωρούμαστε χωρίς να φταίμε.
    Δύσκολη και για τον ένα υπάλληλο που πρέπει να διαχειριστεί τόσο κόσμο καθημερινά.
    Εύχομαι όλα να πάνε σούπερ ντούπερ και ο φάκελος να φτάσει!
    Φιλί γλυκό Μαρία μου.
    Καλή συνέχεια στη μέρα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειο, δεν λες τίποτα Μαρινάκι μου χαχα! Το σκέφτηκα να σου πω, να πεταχτώ μια βόλτα μέχρις εκεί, να κάνω έκπληξη στην "Μ" μου, αλλά δεν "πρόκαμα" με "πρόκαμαν" τα γεγονότα χαχα.
      Θα πάνε σούπερ ντούπερ και η αποστολή θα εκτελεστεί.
      Να είσαι καλά κούκλα μου, καλό απόγευμα, φιλάκι κι από μένα!

      Διαγραφή
  7. "Προς ενημέρωση των πολιτών", μήπως πρέπει να είναι και ένας τίτλος;
    Έχω καιρό να πλησιάσω ταχυδρομείο γιατί ίσως κακώς έχω βολευτεί να "επικοινωνώ" διαδικτυακά!
    Και αν με ρωτήσεις τι εύχομαι, εύχομαι να μη τεχνοκρατηθούμε παραπάνω γιατί φτάνει έτσι!
    ΑΦιλάκια με ή χωρίς weblabeling... αφού έμαθα και μια νέα λέξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η παρατήρηση μα είπα να το δώσω πιο λογοτεχνικά, δηλαδή να γλυκάνω κάπως το χάπι με ένα χαμόγελο χαχα
      Κι εγώ είχα καιρό να πλησιάσω ταχυδρομείο Στεφανία μου και πιάστηκα αδιάβαστη εντελώς. Φοβάμαι πως θα σε απογοητεύσω. Το ποτάμι της τεχνοκρατίας δεν έχει γυρισμό και όσο πάει και φουσκώνει περισσότερο.
      Τα φιλάκια δεκτά όπως και να έρθουν από σένα Στεφανία μου.
      Καλό απόγευμα, απροβλημάτιστο, χαλαρό και με καλή διάθεση εύχομαι.
      Την αγάπη μου και τα φιλιά μου (με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο) :)

      Διαγραφή
  8. Πρώτα απ όλα να μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφία το κολατσιό σου Να το έχουμε στις σημειώσεις για το βιβλίο η Οδύσσεια του Ταπεινού Φακέλου
    Σοβαρά, έχω πάρα πολλές απορίες. Είναι και που λείπω τόσα χρόνια, είναι και που όταν έστελνα γράμμα στο παλιό μου παλτό ήταν στην προϊστορική εποχή. Δεν πάνε καλά, τα ταχυδρομεία. Οι άνθρωποι σταμάτησαν να στέλνουν κάρτες, επιστολές, όλα διαδικτυακά, μόνο από μικρά δέματα δε θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν,
    Ασόβαρα. Καλά είμαστε σοβαροί? Τι στο καλό είναι αυτό το D και γιατί δηλαδή D και όχι G από τη στιγμή που πρόκειται για την ξανθιά θεά που δίνει πολύ μεγάλη σημασία στα σημεία ? Παντού κωδικοί.... Οχι θα ξεχάσω το ταξίδι μου στην Ελλάδα που με έβαλαν οι οδηγίες του Καναδά να συμπληρώνω από το κινητό για διάφορα για να έχω λέει μπαρ κόουτ, που να τα ξέρω αυτά τα μπάρ που αγοράζουν παλτό, ευτυχώς το παλιό μου παλτό τα πάει καλά με αυτά. Να δεις που είναι εξυπνάδες του Καναδά αυτές.

    Σε μάλωσε :( στενοχωριέμαι.... Από την άλλη σκέφτομαι.... και από την άλλη άλλη, ελπίζω να προλάβω την εποχή που θα μας στέλνουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, θα μου λες έλα έτοιμος ο καφές και στο λεπτό θα βγαίνω από τον ηλεκτρονικό τοίχο του σπιτιού σου και στρογγυλοκάθομαι να πιούμε τον καφέ μας ταπεινά.
    Παράαααλογοοοοο!! να το. το είδες δεν απαντάει κανείς, άρα λογικό.
    https://www.youtube.com/watch?v=Jolx98-QJJI

    Αυτό το ορισμένες χώρες με προβληματίζει πάντως..
    Αγκαλιά σφιχτή.. ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχαχα Μη λες G! D είναι. Το G είναι άλλο πράγμα, ολόκληρη ανάρτηση μπορείς να κάνεις για το G, αλλά δεν είναι του παρόντος. Φωτογραφία θα βγάλω σίγουρα, λέω να κάνω παστίτσιο τελικά για να κεράσω και την υπόλοιπη ουρά, έτσι να ξορκίσουμε την ορθοστασία βρε παιδί μου.
    Με μάλωσε Μάνια! Ένιωσα πως γύρισα πάλι στο δημοτικό και με μάλωνε η δασκάλα που δεν ήξερα το μάθημα.!
    Και τι ωραία που το "τραβάς" στο μέλλον, να πίνουμε ηλεκτρονικό καφεδάκι σε μια εικονική πραγματικότητα!
    Με ποιο κριτήριο άραγε διαχώρισαν τις χώρες αλληλογραφίας, δεν γνωρίζω.
    Πολύ εύστοχο το απόσπασμα απ' τους μικρούς Μήτσους! Καλύτερο δεν θα μπορούσες να βρεις χαχα
    Φαντάζομαι να ήσουν εδώ και να πηγαίναμε μαζί στο ταχυδρομείο.
    Τι σόου Θεέ μου!
    Αγκαλιές θέλω πολλές έτσι; :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα απ όλα ζηλεύω για το παστίτσιο, θα ήθελα να ήμουν και εγώ μαζί σου στην ουρά!
      Θα προσπαθήσω να σου περιγράψω διάφορα σκηνικά, αν πηγαίναμε μαζί, για να σε κάνω να γελάσεις και να πάρεις δύναμη, ε και για να δουλέψω και λίγο να έχω δικαίωμα στο παστίτσιο όταν έρθω Ελλάδα χιχιχι
      Πάμε:
      Η δόλια η κοπελίτσα (και τους ανθρώπους που θα περίμεναν στην ουρά) αν έκανε το λάθος να με μαλώσει, στο τέλος απαλά απαλά και χωρίς να είχε καταλάβει τι ακριβώς της είχε συμβεί θα μου έβγαζε εκείνη τον κωδικό επιτόπου από τον υπολογιστή που είχε μπροστά της :) Για να καταφέρει να αρθρώσει το "επόμενος" θα χρειάζονταν να έρθει ο προϊστάμενος της για να ΜΑΣ βοηθήσει... μέχρι να ικανοποιηθεί το G με τη μέθοδο του D. Θα έδινα μια θεατρική παράσταση που θα την τιμούσαν όλοι μετά από μας στην ουρά!
      Δεν είναι πως δεν καταλαβαίνω το φόρτο εργασίας της κοπέλας. Θα ήταν μια μικρή άσκηση κατανόησης ή αντίστασης στο "γιατί εγώ"…στο να επενδύσω τον χρόνο μου, τον προσωπικό μου υπολογιστή και τη σύνδεση του σπιτιού μου στο διαδίκτυο για την επιβίωση των ΕΛΤΑ και στην προσπάθεια τους να μην κλείσουν… (να φτιάξουν την ταχύτητα του web Labeling κλπ) Για αρχή λοιπόν η δόλια κοπελίτσα αντί να σε μαλώσει θα έπρεπε να σε παρακαλέσει να τη βοηθήσεις με τον εξής τρόπο.. μπλα μπλα μπλα... ή να σου δώσει όλη την αλήθεια, δίνοντάς σου και την εναλλακτική, γιατί σίγουρα υπάρχει...¨"Γεια σας είμαι τουρίστρια (ξαθνιά Θεά), δεν έχω υπολογιστή, δεν έχω σύνδεση θέλω να στείλω αυτό το δέμα; α ναι και πίσω μου είναι ένας πρόσφυγας με προσωρινή άδεια εργασίας που και αυτός δεν έχει όλα τα σύνεργα και μύνεργα, και ακόμα πιο πίσω μια ηλικιωμένη κυρία, ένας κύριος στο αναπηρικό καροτσάκι, και μια κοπέλα στο τέλος που εκ γενετής δεν έχει δάκτυλα στα χέρια της... α ναι μην ξεχάσω και τον γιατρό που χτυπά τρελές ώρες στην εντατική και κοιμάται για μέρες τώρα στο νοσοκομείο γιατί δεν προλαβαίνει να πάει στο σπίτι του"... έχω και άλλα αλλά φρενάρω κάπου εδώ ή κοπελιά τι κάνεις το απόγευμα θέλεις να βάλεις τις γνώσεις σου να βάλω τον υπολογιστή μου και να ανοίξουμε από το σπίτι μας μια υπηρεσία που θα βοηθά τις υπηρεσίες των ταχυδρομείων, φυσικά μαύρα, παράλογοοοο!! να το πάλι δεν απάντα άρα λογικό
      Πάρα πολλές αγκαλιές που τόλμησε να μαλώσει τη μικρή μου μαγεία:)
      Έχω αρκετό καιρό να στείλω από εδώ τσουμπωτό φάκελο ή δεματάκι, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στα δικά μας ταχυδρομεία. Βέβαια εδώ για να μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας, το πιο πιθανό θα ήταν, αν χρειαζόμουν κωδικό, να μου έλεγαν: Θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας ή θέλετε με 50 σεντσ παραπάνω να σας το περάσω τώρα στο σύστημα;

      Αααααχ τα είπα και το ευχαριστήθηκα! Κειμήλιο της φιλίας μας θα γίνει το περιεχόμενο του ταπεινού φακέλου !!!!

      Πάω να δω στο μπαλκόνι, έχει έρθει ένα σκιουράκι και φτιάχνει πεταλούδες στο χιόνι χιχιχι
      () () ()

      Διαγραφή
    2. Βλέπω την κοπελίτσα, μετά από όλα αυτά τα επιχειρήματα, να "σπάει". Θα ξεφωνίζει έξαλλη "Θα σας τα πω όλα, τ' ορκίζομαι"!!
      Τους "πίσω" της ουράς, για να μην αγανακτήσουν από την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων θα τους μπουκώσουμε με το παστίτσιο, να θυμηθώ μόνο να φέρω χάρτινα πιρουνάκια. Έχει κι έναν ψύκτη παραπέρα..μια χαρά :)
      Σκιουρένιες πεταλούδες!! O mon dieu!!

      Υ.Γ. Μάλλον το D θα ικανοποιηθεί με τη μέθοδο του G, ανάποδα το είπες :)

      Διαγραφή
  10. Καλά η ξανθιά είναι ΘΕΑΡΑ Μαρία μου, όχι πως δεν το ξέραμε δηλαδή...
    Αυτό με εκείνους στην ουρά που δεν κατέχουν από τεχνολογία ήταν όλα τα λεφτά... το χιούμορ της απίστευτο...🤣για γέλια και κλάματα είμαστε...
    Δυστυχώς όλοι έχουμε περάσει από αυτήν την ταλαιπωρία των ΕΛΤΑ φίλη μου στην ουρά. Το τι έχουν ακούσει τα αυτιά μου κάθε φορά, δεν λέγεται...
    Πάντως είδες που για όλα υπάρχουν λύσεις! Γι αυτό είναι οι φίλοι, για να βγάζουν τους φίλους από τις δύσκολες θέσεις κάποιες φορές...μπράβο στην Μία για τις πληροφορίες!
    Ενα μόνο θα πω για εμάς που δεν είμαστε σαίνια στην τεχνολογία υπομονή!! Πέρασα και από την προηγούμενη ανάρτηση που δεν διαβάσει.
    Να περνας καλά ακόμα και στα δύσκολα Μαρία μου την αγάπη μου φιλιαααα! 🤗😘
    ΥΓ. έχεις μεηλ. 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Σμαραγδάκι μου, το χιούμορ της Μάνιας είναι ανάλογο της ευφυΐας της. Έχω την τύχη να το απολαμβάνω συχνά :)
      Ο φάκελος εστάλη!! Τα καταφέραμε!
      Καλό βράδυ και καλό μήνα εύχομαι σε όλους σας.
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Φτου! Το αστείο με το σημείο G μού το πήρε η Μάνια και την πάτησα χαχαχα! Κι εγώ θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο τόμο με απομνημονεύματα από ΕΛΤΑ και εταιρείες κούριερ, αλλά η πιο πρόχειρη που μου έρχεται στο μυαλό (γιατί πού να ξεχαστεί τέτοιο ρεζιλίκι!😋) είναι μια περιπέτεια που είχα παλιά με τα ασφάλιστρα τού αυτοκινήτου, και ήμουν κρεμασμένη στα τηλέφωνα για ώρες, μεταξύ τού ασφαλιστή και της ACS -που με δούλευε μες στη μούρη μου- όπου κάποια στιγμή, κι ενώ μιλούσα εξακολουθητικά εναλλάξ με τον ασφαλιστή και τον κούριερ, τηλεφωνώ στον κούριερ και του ρίχνω ένα χοντρό "κατεβατό", κι από την άλλη άκρη τής γραμμής, ακούω τη φωνή τού.. ασφαλιστή μου, να προσπαθεί να με συνεφέρει, αφού, αντί για τον κούριερ, είχα καλέσει και έβριζα τον ασφαλιστή!!! 😂😂😂 Δεν περιγράφω άλλο, απλά καλέστε με, όταν είναι να λάβω το βραβείο! 😋 Καλησπερούδια και καλό μήνα, και πολλά φιλιά Μαράκι μου! 🧡🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον καημένο τον ασφαλιστή τι του έλαχε :)
      Να που μας ενώνει η διαδικτυακή γραφειοκρατία. Το βραβείο θα ανακοινωθεί επίσημα. Θα αποφασίσει τριμελής επιτροπή που θα απαρτίζεται από σένα, εσένα κι εσένα.
      Φιλιά πολλά όμορφη! :) :)

      Διαγραφή
  12. Απαπα! Εκνευρίστηκα με το που το διάβασα, Μαρία μου!!! Αν είναι δυνατόν! Έλεος πια... όλα ηλεκτρονικά θέλουν να τα κάνουν! Εδώ, ευτυχώς, έχουμε ιδιώτη σε διπλανό χωριό και κάπως σώζεται η κατάσταση, αν δεν έχεις την ατυχία να πέσεις σε μέρες πληρωμής συντάξεων!!!! Καλά για κούριερ acs κ σχετικά δεν το συζητώ... Θεωρουμαστε άγονη γραμμή κ δεν ειδοποιούν κ ποτέ. Αν θυμηθεί ο μπακάλης ή ο όποιος μαγαζατορας να σου πει ότι κάποια στιγμή του παράτησαν κάποιον φάκελο εκεί....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ήταν πολύ εκνευριστικό! Ειλικρινά λυπήθηκα τους ανθρώπους που περίμεναν και όταν ερχόταν η σειρά τους έλεγαν συνέχεια "ναι..ναι..ναι.." σε ό,τι άκουγαν αλλά φαινόταν πως δεν πολυκαταλάβαιναν τί άκουγαν. Σαν να προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τί ακριβώς τους συνέβαινε. Αν συμβαίνει αυτό στην Αττική, φαντάζομαι τι θα συμβαίνει σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που όπως λες κρέμεσαι από τον μπακάλη για να μάθεις αν έχεις γράμμα.
      Καλό μήνα Όλγα μου και τι να πω; όλα τα συνηθίζουμε τελικά...
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή