Αναρτήσεις

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

"Τυφλό" ραντεβού με έξι συγχρόνως :) :)




Χρόνια είχα να νιώσω τόσο όμορφα!
Όχι πως δεν είχα τις ευκαιρίες και πριν αλλά εδώ μιλάω για εκείνη την αίσθηση - πυροτέχνημα που σε γεμίζει εκρηκτική χαρά, έκπληξη και χρώματα. Που μένεις μ’ ένα «Αααα!» να κοιτάζεις τον ουρανό και να παρακαλάς από μέσα σου να μην σβήσουν ποτέ. Όμως εκείνα τα άτιμα σβήνουν πάντα και χάνονται, αφήνοντας πίσω τους μόνο κάτι μικρές λαμπερές σταγόνες που συνεχίζουν να στάζουν σαν φωτεινά δάκρυα πάνω στο μαύρο βελούδο του ουρανού έως ότου χαθούν κι αυτές.
Για κάτι τέτοιο μιλάω τέλος πάντων!

Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, πλανόδιοι καλλιτέχνες δεξιά και αριστερά στον πεζόδρομο, ζέστη, απόγευμα Ιουλίου γύρω στις οκτώ.
Το ραντεβού ήταν στο Αθηναίων Πολιτεία, στο Θησείο. Είχα αργήσει  και ένιωθα ήδη πολύ άσχημα γι’ αυτό. Δεν ήξερα ακριβώς ποιόν θα συναντήσω εκτός από τη Μάνια Καληνύχτα  την πιο γλυκιά και σπιρτόζα φωνή του ραδιοφώνου, που ήταν σιγουράκι αφού για το χατίρι της είχε κανονιστεί αυτή η συνάντηση.

Διασχίζοντας βιαστικά το μικρό πανηγύρι του δρόμου άρχισα σιγά-σιγά να προετοιμάζομαι ψυχικά για την συνάντηση με τους υπόλοιπους φίλους bloggers
Η ένταση άρχισε να υποχωρεί  και τη θέση της έπαιρνε μια ελαφρότητα. Βοήθησαν πολύ σ’ αυτό εκείνοι  οι πολύχρωμοι τύποι που χαζολογούσαν μπροστά και πίσω απ’ τις πραμάτειες τους άλλοι καθισμένοι νωχελικά πίνοντας καφέδες και καπνίζοντας και άλλοι περιδιαβαίνοντας μπρος απ’ τα πολύχρωμα τραπεζάκια τους. Ήμουν ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, ξεχασμένο, από τον καιρό της νεότητας σχεδόν. Όση ώρα προχωρούσα, συνειδητοποιούσα πως είχα από καιρό χάσει την επαφή μου μ' εκείνο το πρωτογενές αίσθημα της γνήσιας χαράς που σου μεταγγίζει η ελαφρότητα.

Έφτασα κοντά στην παρέα που με περίμενε υπομονετικά,  κάμποσα κιλά ελαφρότερη (ψυχικά :) ). Η ψυχή μου ήταν έτοιμη να ζήσει κάθε είδους «τρέλα», γιατί το ένιωθα μέσα μου πως πήγαινα κατευθείαν πάνω σε ένα  déjà vu.

Tραπεζάκι έξω με καρέκλες γύρω-γύρω πρόσωπα άγνωστα αλλά χαμογελαστά. 
Μια divina στο θρόνο της. Σηκώθηκε να με υποδεχτεί και όταν αγκαλιαστήκαμε ένιωσα την αύρα της. Ήταν ένα πανέξυπνο παιδί, ένα αυθόρμητο, παιχνιδιάρικο παιδί με πολλά κρυμμένα μυστικά στις μπλε λίμνες των ματιών της. Το κράτησα αυτό να το ψάξω αργότερα. 
  
Απέναντί μου ο Γιάννης, cinefil  και  Ηδύποτον  ψηλότερος απ’ όσο τον περίμενα, υπερβολικά σοβαρός αλλά όταν τον τσίγκλησα λιγάκι, έλαμψε ολόκληρος και μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη αγκαλιά. Τον κοιτούσα και συγχρόνως τον φανταζόμουν να πληκτρολογεί τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του για τις ταινίες που του άρεσαν, τα αστυνομικά του διηγήματά με το ανατρεπτικό τέλος τους.

Αριστερά του το νεαρό ζευγαράκι: η Κατερίνα Mονοπάτια  και ο Νίκος της  Χρεωκοπημένοι Καιροί . Γλυκά παιδιά, πρόσχαρα, πολύ ευγενικά και λίγο απορημένα, μου φάνηκαν, με την δική μας ιλαρότητα.




Η Κατερίνα με αγκάλιασε και μου συστήθηκε : «Είμαι η Φακίδα!»  Η Φακιδούλα με τις όμορφες φιλοσοφημένες αναρτήσεις της που μας έβαζαν σε σκέψεις βαθιές και αναζητήσεις. Ο Νίκος, το ταίρι της, με τις κινηματογραφικές του ανησυχίες, τις εμπεριστατωμένες  αναλύσεις του. 

Πιο κει ο Διονύσης, (Ο κ. Λι συναντάει τους φίλους του) όπως ακριβώς τον είχα φανταστεί μέσα από τα εξαιρετικά κείμενά του που μας λείπουν τόσο. Ο Διονύσης με τον αέρα του διανοούμενου, και με μια εδραιωμένη μελαγχολία στο βλέμμα που όμως όταν άρχιζε να μιλάει εξαφανιζόταν και τη θέση της έπαιρνε μια λάμψη, ένα φως πιο λαμπερό κι από την αστραφτερή σελήνη που ανηφόριζε τραμπαλίζοντας ολόλαμπρη στον βελούδινο, καλοκαιρινό ουρανό.

Δίπλα του η σπιρτόζα, ετοιμόλογη Σμαράγδα Smaragdoula  με την ευθυτενή κορμοστασιά, και το σπινθηροβόλο βλέμμα που γλύκανε τόσο όταν άρχισε να μιλάει για τους αγαπημένους της.
«Εμείς οι δυο είχαμε "νταραβέρι";» τη ρώτησα αστειευόμενη.
«Όχι, ποτέ» μου απάντησε
«Ε, θα αρχίσουμε τώρα» Γελάσαμε.

Γελούσαμε όλο το βράδυ, μιλούσαμε…
Μια απρόσμενη οικειότητα σα να γνωριζόμαστε χρόνια, σα να ξέραμε ο ένας τον άλλον από παλιά.
Απέναντι η φωταγωγημένη Ακρόπολη, ο Κεραμικός πιο πέρα, η αρχαία αγορά...
Το φεγγάρι φλέρταρε γλυκά με τη θερινή νύχτα και την ασφάλεια που ένιωθα ανεξήγητα μέσα μου.
Τους κοιτούσα και σκεφτόμουν πως - με κάποιο τρόπο - τους έψαχνα καιρό. Ένιωθα έντονα πως είχα πολλά να πω και να μάθω μαζί τους.
Οραματίστηκα μια παρέα ονειροπόλων που ο καθένας συμβάλλει με το δικό του τρόπο:  με λέξεις, εικόνες ή τραγούδια σ’ αυτό που όλοι μας επιθυμούμε να έχουμε: τη φιλία.


Υ.Γ Συγγνώμη για το «σπάσιμο» με τις φωτογραφίες. 
Eυχαριστώ πολύ για την κατανόηση.  (Ακόμα κι αυτό εύκολο μου το έκαναν. Τι να πω περισσότερο;)
Ελπίζω σε μια νέα συνάντηση, φθινοπωρινή ή και χειμωνιάτικη και αυτή τη φορά μέσα στην αίθουσα ενός κινηματογράφου.
Θα λείπει η divina αλλά θα είναι σα να μην λείπει αφού φεύγοντας για τη Μορεάλη της,  μας άφησε το γαλάζιο των ματιών της  και το χαρούμενο γέλιο της.


Summer Wine - Nancy Sinatra ft. Lee Hazlewood (Lyrics)











42 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφες στιγμές! Και χαίρομαι πάρα πολύ που τις έφερες ξανά στην επικαιρότητα Μαρία μου. Για να θυμηθούμε εκείνες τις όμορφες, γλυκές και τρυφερές στιγμές εκείνης της συντροφιάς.
    Καθένας εκείνη τη βραδιά έβαλε ένα ξεχωριστό λιθαράκι σε αυτήν την φυσική γνωριμία. Έδωσε οντότητα στις προσδοκίες μας καθώς όλοι μας είχαμε κάνει ένα "πρόπλασμα" στον καθένα μας πριν γνωριστούμε.
    Πρέπει, αυτή η συνάντηση να επαναληφθεί, να μεγαλώσει τον κύκλο της.
    Και εδώ πρέπει να αναφερθούμε στην "ψυχή" αυτής της συνάντησης. Η Μάνια μας, που ο ερχομός της έβαλε το φιτίλι να διοργανώσουμε αυτή την όμορφη βραδιά.
    Πάντα τέτοια λοιπόν. Και ευχαριστώ κάθε έναν μας προσωπικά για όσα όμορφα μου δώσατε.
    Φιλιά και καλό μήνα Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε περίπτωση να τις αφήσω στο παρελθόν. Ακόμα ζω τον ενθουσιασμό εκείνου του απογεύματος. Είχα χρόνια να νιώσω το "μαζί" σε μια παρέα ανθρώπων με συναφή ενδιαφέροντα και κοινή αισθητική. Ο καθένας με τον τρόπο του ομόρφυνε τις λίγες κοινές μας ώρες. Κι εγώ θα ήθελα πολύ να επαναληφθεί και να μεγαλώσει η παρέα μας. Μέσα μου νιώθω έντονα πως μπορούμε μαζί να κάνουμε όμορφα πράγματα, που θα ανακαλύψουμε στην πορεία, φτάνει να κρατήσουμε σταθερή την επαφή και την επικοινωνία μας.
      Εις το επανιδείν λοιπόν!
      Σε φιλώ Γιάννη μου :)

      Διαγραφή
    2. Για να το βάλουμε λοιπόν πιο ζεστά ως στόχο μέσα στο Φθινόπωρο. Το μπορούμε! Καλησπέρα.

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια, να το κάνουμε και σιγά-σιγά θα φτιάξουμε μια παρέα με δική της ταυτότητα. Καλησπέρα Γιάννη.

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου, χαίρομαι πολύ που περάσατε τόσο όμορφα. Το πιο όμορφο ραντεβού στα τυφλά!
    Αχ καλέ παίξτε με και μένα. Είμαι καλό κορίτσι! Και μένω Αθήνα! Χα, χα.
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι, το πιο όμορφο, έτσι το ένιωσα κι εγώ Mia μου:)
      Nα σε παίξουμε κι εσένα βέβαια. Τέτοιο πολύχρωμο πλάσμα θα το αφήσουμε εκτός; Νοοο!!
      Πολλά φιλάκια κορίτσι μου :)

      Διαγραφή
    2. Μουτς! Έτσι, για να γνωριζόμαστε οι μπλογκογειτόνισες! Ξανά μουτς!

      Διαγραφή
    3. Νταξ κορίτσια δηλαδή εγώ στην απ'έξω... Τυχερός ο Γιάννης, τυχερός!

      ΥΓ. Και γω μένω Αθήνα!

      ΥΓ2. Αααααα και είμαι και καλό παιδί (έτσι λέω...). Νταξει λίγο παιχνιδιάρικο και ξεκάρφωτο αλλά ειμαι!χαχα! Πολύ ωρααία συναισθήματα Μαρία μου! Λες και ήμουν μαζί σας στη συνάντηση!

      Διαγραφή
    4. Στην επομένη δεν θα την γλυτώσεις Μάκη μου.
      Θα είσαι παρών και είμαι σίγουρη πως θα δώσεις το δικό σου "χρώμα" στη συνάντηση, με το ιδιαίτερο χιούμορ που διαθέτεις :)
      Καλό βραδάκι!!

      Διαγραφή
  3. Αυτός ο χώρος, των blogs εννοώ, μας έχει "γνωρίσει" εξαιρετικούς ανθρώπους. Είναι όμορφο που συναντηθήκατε από κοντά σε αυτό το ωραίο μέρος και εύχομαι να επαναλάβετε την συνάντησή σας και να περάσετε καλά.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Ελένη μου, υπάρχουν τελικά πολλοί τρόποι για να έρθουν σe επαφή οι άνθρωποι. Ένας απ' αυτούς είναι και το διαδίκτυο που έχει πλέον μπει στη ζωή μας για τα καλά. Σημασία έχει να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με τρόπο που να μας ωφελεί.
      Σε ποια άλλη πιθανή περίπτωση θα είχαμε γνωριστεί όλοι εμείς;
      Σ'ευχαριστώ πολύ, κι εσύ να έχεις έναν γλυκύτατο Σεπτέμβρη!!
      Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  4. Ζ ή λ ε ψ α λέμε. Πολύ!!!
    Όλοι οι αγαπημένοι μου είστε σε απόσταση 500χλμ. Θα μετακομίσω! Θα αλλάξω πόλη!
    Τί καλά που κάνατε και βρεθήκατε.
    Φαντάζομαι συγκίνηση η συνάντηση.
    Αχ!!!
    Τα φιλιά μου
    σας αγαπώ
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκίνηση ναι..ναι!! Έκπληξη; Δε θα το έλεγα, γιατί λίγο πολύ είχαμε ψυχογραφηθεί μέσα από τις αναρτήσεις μας. Η οικειότητα ήταν πρωτόγνωρη, και το επισημάναμε όλοι μας αυτό, το πόσο δηλαδή εύκολα επικοινωνήσαμε, χωρίς αμηχανία, σα να γνωριζόμασταν από παλιά.
      Ωραία αίσθηση! Την επομένη φορά να κάνεις ένα ταξιδάκι μέχρι την πρωτεύουσα. Θα είναι μεγάλη χαρά να σε γνωρίσουμε από κοντά ψαροματάκι μου.
      Καλό μήνα εύχομαι και πολλά φιλιά από μένα :)

      Διαγραφή
    2. Παλιότερα, ερχόμασταν τουλάχιστον δυό φορές το χρόνο Αθήνα. έχω και την αδερφή μου εκεί στην Γλυφάδα. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ.. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
      τα φιλιά μου Μαρία μου
      καλό βράδυ

      Διαγραφή
  5. Πόσο χαίρομαι που περάσατε όμορφα, λυπάμαι`λίγο που δεν ήμουν και εγώ μαζί σας. Ίσως μια ερχόμενη φορά
    Φιλιά πολλά Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ λυπάμαι που δεν ήσουν μαζί μας Βιργινία μου αλλά είμαι σίγουρη πως αυτό θα διορθωθεί με την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί να συναντηθούμε πάλι.
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα φιλενάδα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι για τη συνάντηση σας, έστω κι αν ήσαστε λίγοι. Αρκετοί όμως για να τονώσετε την μπλοκογειτονιά μας, η οποία προβλέπω ότι αυτόν τον χειμώνα θα λάμψει και πάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα λάμψει Βασίλη μου, είμαι σίγουρη γι' αυτό. Πόσο θα θέλαμε όμως να είσαστε όλοι μαζί μας!
      Θα μπορούσαμε ίσως σε κάποιες διακοπές Χριστουγέννων ή Πάσχα να μοιράσουμε την απόσταση και να βρεθούμε κάπου στη μέση. Θα ήταν υπέροχα να περνούσαμε ένα Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πλαστήρα ας πούμε. Τι συζητήσεις θα κάναμε, τι περιπάτους στη φύση, τι όμορφα βράδια κάτω απ' τον έναστρο ουρανό...τι λέω Θεούλη μου, αυτό είναι όνειρο ή όραμα; :) :)
      Kαλό Σεπτέμβρη και καλή δύναμη για την καινούργια σχολική χρονιά εύχομαι και στον εκπαιδευτικό και στους μαθητές του.
      Πολλά φιλιά Βασίλη μου :)

      Διαγραφή
  8. Πόσο ξεσηκωτικη αυτή η ανάρτηση σου Μαρία μου! Μακάρι να τη βιώσουμε κάποτε κι εμείς οι καινούριοι, αν και λίγο δύσκολο γιατί κάποιοι είμαστε μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα καταφέρουμε, για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις.
      Το εύχομαι και το επιθυμώ κι εγώ αυτό!
      Να είμαστε μόνο καλά και θα το δούμε κορίτσι μου.
      Καλό μήνα και πολλά φιλιά από μένα :)

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφες σιγμές! Κρίμα που έλειπα από την Αθήνα!
    Αλλά όσοι και αν ήσασταν, οι στιγμές θα μείνουν αλησμόνητες. Και ξέρεις, φυσικά και το πιστεύω ότι υπήρχε οικειότητα. Μέσα από τις αναρτήσεις και τα σχόλια γνωρίζεις τον άλλον ίσως καλύτερα από μια συνάντηση. Απλά η συνάντηση το έκανε πραγματικό
    Πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές Μαρία μου
    Να είστε καλά
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εποχή επιλέχτηκε λόγω της άφιξης της Μάνιας. Έτσι συμμορφωθήκαμε, όσοι παραμέναμε ακόμα στην Αθήνα, με αυτό το δεδομένο. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε τους υπόλοιπους έντεκα μήνες να οργανώσουμε μια συνάντηση πάλι με περισσότερους φίλους αυτή τη φορά.
      Τότε δε θα λείπεις Άννα μου :)
      Σ'ευχαριστώ πολύ κι εσύ να είσαι καλά και καλό μήνα σου εύχομαι.
      Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  10. Ζήλεψα! Αλλά πήρα την αίσθηση τουλάχιστον...
    Πάντα τέτοια να έχουμε, όμορφα συναπαντήματα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να έχουμε..να έχουμε!
    Μαζί την επόμενη φορά. Έτσι;
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφο που θυμήθηκες την φοβερή συνάντησή μας!!
    Μέσα από την εγγραφή σου, ξαναέζησα κάθε στιγμή μας!
    [..και ναι.. παύσεις μεταξύ γραψίματος, και πιάνω τον εαυτό μου να ξαναζεί και να θυμάται κουβέντες, αλλά και αστεία που λέγαμε και λυνόμασταν στα γέλια...- χμμ, πίσω στα σχόλια λοιπόν]..

    Ξαναδιαβάζω και κρατάω (λίγο αλλαγμένο όμως) το ότι 'ΒΡΗΚΑ μια παρέα ονειροπόλων. Και ο καθένας συμβάλλει με το δικό του τρόπο: με λέξεις, εικόνες ή τραγούδια'.....

    Ναι, ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση :)

    Καλό ξεκίνημα Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καθυστέρησα αρκετά να αναφερθώ στο ΓΕΓΟΝΟΣ :) γιατί ήθελα να κλείσω τον Αύγουστο με αυτή την ανάρτηση.
    Σμαράγδα μου, μαγική βραδιά αλλά πιο μαγική θα είναι η επόμενη σε σινεμά και μετά κουβεντούλα πίνοντας ζεστή σοκολάτα :) Τέλεια ε; και ειδικά αν έξω ψιλοβρέχει και μια γατούλα μας κοιτάζει από το πεζοδρόμιο με παράπονο. (Ουφ..με πιάνει τα βράδια αυτό :)
    Καλό ξημέρωμα όμορφη.
    Θα τα πούμε. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαντάζεσαι την επόμενη φορά που θα είμαι Ελλάδα, να σε περιμένουμε στο σταθμό των τρένων, αυτών που πάνε σε άλλες πόλεις. θα πρέπει να έχεις και βαλίτσα φτιάξει. Ε ναι θα έχουμε κλείσει και ξενοδοχείο ... άσχετο αν θα την βγάλουμε όλο το βράδυ στο σαλόνι του ξενοδοχείου και όποιον πάρει ο υπνος θα τον φωτογραφίζουμε χιχιχιχι Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να διαλέξουμε πόλη, προς τα πάνω λέω ! Αντε καλά θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε.
    α ναι .. και εμένα μου έφτιαξε την διάθεση η ανηφόρα με όλους τους πλανόδιους, έως και ξέχασα πως ήταν ανηφόρα , μέχρι που είδα τον Γιάννη να με περιμένει στο τέλος της ανηφόρας και άρχισα να περπατώ δήθεν πως δεν είναι ανηφόρα αυτό που ένιωθα χαααχαχχαχαχα
    Δεν είναι πυροτέχνημα μικρή Μαγία, είναι διακοπτάκι ένα διακοπτάκι ουράνιου καρουσέλ, κάπως έτσι πες .. τσυπ το άνοιγεις και αρχίζει να γυρνά και να τα φώτα η μουσική τα καθρεφτάκια των ματιών, και η ζαλάδα του γέλιου ... (τι λέω πάλι )
    Άντε κανονίστε επόμενη ημερομηνία μέσα στο χειμώνα θα μπορούν πιο πολλοί να ανέβουν στο καρουσέλ Ενα Ενα διακοπτάκι είναι, μια ιδέα !
    Πάω να μαζέψω όλες τις εγγραφές τώρα να τις στείλω στον Διονύση να τις δώσει στο Λι να τις διαβάσει :)

    σε φιλώωωω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν...ας μάθουμε λίγα πραγματάκια για την Αθήνα. Ο σταθμός των τρένων που πάνε σε άλλες πόλεις λέγεται Σταθμός Λαρίσης χαχα. Εντάξει; Πάμε παρακάτω.

      Και όλη τη νύχτα να μείνω στο σαλόνι του ξενοδοχείου αγαπητή μου divina, το μάτι θα είναι γαρίδα, φωτογραφία δεν θα βγάλω. Το έχω κάνει τάμα. :)

      Προς τα πάνω πόλη ναι...ναι!!! Στις δροσιές!!
      Όσο για την ανηφόρα γενικά σκέφτομαι πως, όπως και να τη δεις, καταλήγει πάντα σε κάποιο "ξέφωτο" και μετά έχει κατηφόρα οπότε..το γλυκό έρχεται στο τέλος. Ανηφορίζουμε λοιπόν; Ναι..ναι!!

      Με αυτό το ουράνιο καρουζέλ σου, έλυσα όλες μου τις απορίες! Δεν θα αναρωτηθώ ποτέ ξανά γιατί παίρνει φωτιά ο εσωτερικός μου κόσμος όταν "διαβάζω" τις εικόνες σου. Να γιατί. Υπάρχει μια υπολανθάνουσα εκλεκτική συγγένεια.
      Χαιρετίσματα στον Διονύση αλλά γιατί του μαζεύεις εσύ όλες τις εγγραφές; Όλο περίεργες ερωτήσεις είμαι :)
      Φιλάκια πολλά με πολλή αγάπη απ' όλους μας.
      Απ' όλους μας ναι..ναι ξέρω τί λέω :)

      Διαγραφή
  15. Τι να πω;
    Πως περίμενα πως και πως να έρθω και δεν τα κατάφερα;
    Καμιά δικαιολογία δεν χωρά!
    Είδα φωτό, μίλησα ώρα με την Μάνια, αλλά... αυτό το ζωντανό που ευτυχώς για μένα έχω ζήσει πολλές φορές με bloggers είναι κάτι που αν δεν το ζήσεις αληθινά, δεν περιγράφεται... Αυτή η αγκαλιά και τα φιλιά τα Α Αληθινά Φιλιά είναι κάτι σαν να αγκαλιάζεις αγαπημένα ξαδέλφια που ζουν μακριά... λέω τώρα!

    ΑΦιλιά καρδιάς σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου, εσύ απ' ό,τι βλέπω έχεις πάρει το βάπτισμα του πυρός :) Oπότε ξέρεις. Καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα που λέει και ο Ρίτσος.
      Δεν θα μείνουμε όμως στη μία και μοναδική συνάντηση για να έχουμε να λέμε. Να φτιάξουμε μια πνευματική κάστα προτείνω εγώ και να κάνουμε όμορφα δημιουργικά πραγματάκια που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Μαζί εννοείται.
      Η βραδιά ήταν υπέροχη και απ' αυτό ξεκινάμε.
      Καλό απόγευμα Στεφανία μου με πολλά φιλάκια κι από μένα :)









      Διαγραφή
    2. Χαρά μεγάλη, όμορφα συναισθήματα, ουσία, οικειότητα, προβληματισμό, γέλιο, αλήθεια... Και τι δεν είχε αυτή η συνάντηση! Υπέροχα τα λόγια σου. Εύχομαι να επαναληφθεί σύντομα! <3

      Διαγραφή
    3. Με τέτοια παρέα πώς να μην είναι Κατερίνα μου!
      Κι εγώ το εύχομαι και θα γίνει. Είμαι σίγουρη :)
      Σ'ευχαριστώ πολύ για την θερμή ανταπόκρισή σου, την ευγένεια και το ζεστό σου χαμόγελο.
      Πολλά φιλιά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ που μας θύμισες ένα όμορφο βράδυ Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Νίκο μου! Χαίρομαι που σε βρίσκω εδώ. Εγώ πόσο να σας ευχαριστήσω όλους για την όμορφη παρέα που μου χαρίσατε;
    Θα το επαναλάβουμε σίγουρα και θα βάλουμε περισσότερο ζουμί.
    Εσένα θα σε πάρω μαζί μου στις διακοπές χαχα. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να σε διαβάσω και έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω με την ησυχία μου και να σε γνωρίσω καλύτερα.
    Πολλά φιλιά στο πεντάγλυκο κορίτσι σου. Να γράφει πες της εκ μέρους μου.
    Να είστε καλά και να περνάτε υπέροχα!
    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό δροσερό βράδυ Μαρία ! :) Είναι που συναντηθήκατε σε όμορφο καφέ και ανταλλάξατε χαμόγελα από κοντά . Ελπίζω οι δημιουργικές δράσεις σας να συνεχιστούν και να περνάτε όμορφα !! καλό ξημέρωμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνει κάτι και να συναντηθούμε και μαζί Κυριακή μου. Πολύ θα ήθελα να σε γνωρίσω από κοντά. Θα έχεις να μας πεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
      Πολλά φιλιά
      Καλό ξημέρωμα :)

      Διαγραφή
  19. τι ωραία , τι καλά
    εύχομαι κι άλλες τέτοιες ωραίες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου :)
      Ήταν πράγματι μια όμορφη εμπειρία και θα ήταν ευχής έργο να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις.
      Σε φιλώ, καλό ξημέρωμα!!

      Διαγραφή
  20. Με το υπεροχο κρασι του καλοκαιριου Μαρια μου να με ξεσυκωνει ακογοντας το διαβασα γαι την ομορφη συναντηση σας..και καταλαβενω απολυτα την αγωνια ..την χαρα .. αλλα και την παρεα που δημιουργηθηκε απο τις φιλες και τους φιλους μπλοκερς..να ξερεις πόσο ξερω αυτο το συναισθημα αφου πριν απο 6 χρονια..εγινε μια αξεχαστη τέτοια μεγαλη συναντηση με πανω απο καμια δεκαρια μπλοκερ στην Θεσσαλονικη ειχαμε δωσει ραντεβού η μονη που ημουν απο μακρυα ..απο Κρητη.. ημουν εγω..αξεχαστες στιγμες ..απο τοτε δεν εχουμε χαθει ..και εχουμε μεχρι τωρα κρατησει τις προοσωπικες επαφες μας..αυτα είναι τα ομορφα του μπλοκιν γι αυτο το λατρευω Μαρία μου ..
    Με το καλο και ο Σεπτεμβρης να είναι χαρούμενος και γεματος εκπληξεις οπως ο Αυγουστος..
    Να περνας ομορφα παντα .. φιλακιααααα!!😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαίρομαι πολύ που διαπιστώνω πως όσοι έχετε συμμετάσχει σε ανάλογες συναντήσεις έχετε αποκομίσει τις ίδιες εντυπώσεις και έχετε νιώσει τα ίδια συναισθήματα. Αυτό σημαίνει πως δεν υπερβάλλω :) Στη Θεσσαλονίκη εσείς; Και έκανες ολόκληρο ταξίδι από Κρήτη! Αυτά είναι. Όταν θέλεις κάτι πολύ δεν σε πτοούν οι αποστάσεις. Eνώ εμείς τι είχαμε; Μια ανηφορίτσα είχαμε εκεί, σιγά τα λάχανα.

    Σίγουρα το μπλόκιν κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και κυρίως δίνει τη δυνατότητα του συμπυκνωμένου χρόνου. Ή κάπως έτσι. Εννοώ πως γνωρίζει και συνδέεται κανείς με αξιόλογους ανθρώπους πιο εύκολα και πιο σύντομα απ' όσο θα χρειαζόταν για να τους γνωρίσει κάτω από κανονικές συνθήκες.
    Την επόμενη φορά θα έρθεις κι εσύ. Μισή απόσταση θα διανύσεις :)
    Κι εσύ να συνεχίσεις να περνάς όμορφα και δημιουργικά Σμαραγδάκι μου κι εμείς να σε απολαμβάνουμε μέσα από τις αναρτήσεις σου.
    Πολλά φιλιά και καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα Μαρία μου.
    Τι ομορφες αυτές οι συναντήσεις.
    Δεν εχω ζησει πολλες αλλα οσες εχω ζησει ηταν υπεροχες.
    Σημερα μου γνωρισες και νεους μπλοκοφιλους, θα τους επισκεφτω στα σπιτακια τους.
    Παντα τετοια θα ευχηθω

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα Κική μου έστω και καθυστερημένα :)
    Xαίρομαι που είχες κι εσύ αυτή την εμπειρία. Οπότε καταλαβαίνεις :)
    Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι με δημιουργική διάθεση και όλο χαμόγελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή