Αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αναζητείται γυναίκα μετρίου αναστήματος με γυαλιά μυωπίας.


Δεν έχει γυρίσει. Ακόμα να γυρίσει. Αν είναι δυνατόν!



"Όσο μεγαλώνω τόσο μεγαλώνει μέσα μου και η άρνηση να μπω στην κουζίνα. Το να μπω εκεί και να περάσω 2-3 ώρες μαγειρεύοντας μου δένει κόμπο το στομάχι. Δε θέλω να βλέπω άλλο κατσαρόλες τηγάνια και πιάτα στο νεροχύτη.
Βαρέθηκα να μαγειρεύω (!!!) και όσα θαυμαστικά και να βάλω στο τέλος δε φτάνουν για να δηλώσουν τη βαθιά αποστροφή μου.
Έρχεται όμως η στιγμή που με πιάνει πείνα. Ε, ούτε αυτό είναι ικανό να με πείσει  να μαγειρέψω.

Όταν ξημερώνει η μέρα το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι πώς θα την βγάλω καθαρή από μαγειρέματα. 
Κάτι πρέπει να φάμε, εντάξει, αλλά τί; Κάτι που να μη χρειάζεται να λερώσω πάλι κατσαρόλες και τηγάνια και να βγάλω όλα τα πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη. 
Έτσι, καταλήγω στη σωτήρια λύση της σαλάτας ή του γιαουρτιού, ή του σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί και τα φρούτα με γιαούρτι μια χαρά είναι. Υπολογίζω θερμίδες, διατροφική αξία και θρεπτικά συστατικά, κάνω τις αλχημείες μου και να το  ιδανικό γεύμα! Για μένα. Γιατί οι υπόλοιποι είναι κρεατοφάγοι, τρώνε κανονικά και δε βολεύονται με τις δικές μου διατροφικές κομπίνες. Οπότε μπαίνω αναγκαστικά στην κουζίνα και αρχίζω. 
Άντε πάλι να καθαρίσω τα καρότα, τα χόρτα, τις πατάτες, άντε πάλι το κλάμα με τα κρεμμύδια, άντε πάλι να τρίψω το τυρί στον ψιλό τρίφτη γιατί χοντροκομμένο δε δένει καλά με τα μακαρόνια, ο ένας τρώει  την ντομάτα μαγειρεμένη αλλά ο άλλος δεν τη θέλει με τίποτα. Ο ένας τρώει μόνο μαύρο ρύζι ο άλλος δε θέλει ούτε να το βλέπει. Ο ένας θέλει το κοτόπουλο τηγανητό με πιπεριές ο άλλος μόνο ψητό λαδολέμονο και πάει λέγοντας. 
Κι όταν όλα τα σκεύη έχουν μπει στη φωτιά και έχει γεμίσει ο τόπος με μισοκομμένα λαχανικά, και φλούδες από πατάτες  και κρεμμύδια, ορμάει απροειδοποίητα ο μαύρος σίφουνας (έτσι έρχεται πάντα το κακό, απροειδοποίητα) και αρχίζει τις επιδρομές στα πόδια μου. Τα αγκαλιάζει με τα μπροστινά δικά της και τα κλωτσάει με τα πίσω της- συγχρόνως – ενώ με δοκιμάζει με τα δόντια της για να δει αν τρώγομαι.
Με το ένα χέρι να ανακατεύω το ρύζι να μην κολλήσει, να κάνω ακροβατικό με το ελεύθερο πόδι για να ανοίξω με το άλλο χέρι το ψυγείο ενώ τα πόδια χορεύουν πεντοζάλι για να αποφύγουν τα «αγκαλιάσματα» της Ζούγκλας. Νιώθεις τί σου λέω; Μη μου πεις κουβέντα! Σουτ..κουβέντα! Δεν μαγειρεύω σήμερα. Το αποφάσισα. 
Θα πάρω την ομπρέλα μου, θα βάλω τις ψείρες μου στ’ αυτιά και θα βγω για περπάτημα. Θα ακολουθήσω ένα δρόμο στην τύχη και όπου με βγάλει. Μη ρωτάς! Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω. 
Αν με βάλουν στο amber alert  «αναζητείται γυναίκα μετρίου αναστήματος με ομπρέλα και γυαλιά μυωπίας» να κάνεις το κορόιδο. Δε με ξέρεις δε με είδες."

Όλα μαζεμένα μου τα είπε η Άλλη και έκλεισε το τηλέφωνο. Δεν πρόλαβα ούτε λέξη να της πω, να τη συνετίσω, να μαζέψει τα μυαλά της, με τόσο αέρα που έχουν πάρει. Ούτε μια λέξη! Αν είναι δυνατόν! 
Κι ακόμα να γυρίσει..








31 σχόλια:

  1. Μαρία μου....!!!!
    κατ΄αρχήν σέβομαι και συμπάσχω με όλα όσα αναφέρεις. Απόλυτα όμως. Βέβαια όσα ξέρει ένα σπίτι δεν τα ξέρουμε εμείς και περισσεύει η γνώμη μας.
    Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι υπάρχει λύση και οφείλει να γίνει σεβαστή.


    Κάθε σπιτικό έχει το κοινό του φαγητό, με εξαίρεση βέβαια σοβαρές βιολογικές ανάγκες. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει σε μέσες άκρες να ενσωματωθούν σε κοινές επιλογές.
    Το σπίτι δεν είναι εστιατόριο να έχει ποικιλία επιλογών. Έχει ένα φαγητό , που το τιμά όλη η οικογένεια.
    Και πάλι είπα με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
    Ξαναλέω η γνώμη μας περισσεύει και την αναφέρω μονάχα σε ότι αφορά εμένα.

    Υ.Γ. Η ...Ζούγκλα τι θέλει μέσα σε όλο αυτό το χαμό ; χαχαχαχαχαχα

    Καλό βράδυ Μαρία μου.

    Α και έναν κινηματογραφικό τίτλο στο θέμα:
    "Νοικοκυρά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου...!!
      Σ'ευχαριστώ θερμά εκ μέρους της Άλλης για την κατανόηση και τη συμπαράσταση που εκφράζεις. Επίσης ευχαριστώ διπλά για τον δίκαιο κρυφοθυμό σου που η καλή σου ανατροφή σου επιβάλλει να τον κρατήσεις σε ύπνωση. Αλλιώς, σε νιώθω, θα ερχόσουν αποφασισμένος να βάλεις τάξη στην κουζίνα της.
      Μια κρίση είναι, θα της περάσει. Η Ζούγκλα είναι του σπιτιού γενικώς, όλων των δωματίων. Την λατρεύουν και τους λατρεύει και ξέρεις όποιος λατρεύει παιδεύει. Είναι ενός έτους και θέλει να παίζει. Ό,τι κινείται γίνεται στόχος. Θα πω στην Άλλη να μαγειρεύει με ξυλοπόδαρα. Είναι κι αυτό μια λύση.
      Καλό βράδυ σύντροφε και ψυχή βαθιά!! (κι εδώ μια χαρά ταιριάζει)
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα. Σε καταλαβαίνω. Τι φαγητό θες να έρθω να στο φτιάξω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα μου τρελαίνομαι για μουσακά.
      Τί γλυκός που είσαι!
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Θα γυρίσει Μαράκι μου όταν της έχει φύγει η φρίκη που την πιέζει. Τότε που θα είναι χαλαρή φρόντισε να της δώσεις να καταλάβει ότι τους έχει κακομάθει.Καιρός να κάνει άλλα πλάνα που θα είναι πιο υποφερτά. Καλό βράδυ σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα κάνει Βιργινία μου. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει κάποια στιγμή να σκίσει τη γάτα σ'αυτό το σπίτι!!
      Καλό ξημέρωμα και τα φιλιά μου :)

      Διαγραφή
  4. Η ιστορία βγάζει απελπισία, είναι αυτό που λέμε ότι κάποια στιγμή "σπας" ως άνθρωπος.... Δυνατή γραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπάει Βασίλη, κομμάτια και θρύψαλα γίνεται.
      Σ'ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά Βασίλη μου.
      Καλό ξημέρωμα, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Κι η γυναίκα με την ομπρέλα και τα γυαλιά ξεκινάει μία ρομαντική βόλτα στη βροχή. Και ξεμακραίνει, ξεμακραίνει.. Και συναντάει τον έρωτα. Και τον ακολουθεί και τον χαίρεται και τον ζει και όλο και ξεμακραίνει από τα ορφανά κατσαρολικά της και γεύεται τον έρωτα και αποφασίζει να ζήσει μαζί του και φτιάχνει ένα πανέμορφο σπίτι με όλα τα καλά και με μια φωτεινή κουζίνα. Και εκεί την περιμένουν καρότα και λαχανικά και ντοματάκια και τυρί για τρίψιμο και τζέρτζελα πολλά για πλύσιμο και ξανά και ξανά.
    Δεν την περιμένει όμως Ζούγκλα. Κανένας μαύρος σίφουνας δεν της δοκιμάζει τη γάμπα κι αυτό είναι αρκετό για να την κατακλύσει μία αθεράπευτη νοσταλγία, τώρα ονειρεύεται τη Ζούγκλα της, εκεί, ανάμεσα στις κατσαρόλες και τα τηγάνια, αυτή την ορμητική παλαβή που κουβαριάζεται με τις φλούδες στο πάτωμα, τώρα δεν μπορεί τη φωτεινή της άδεια κουζίνα
    κι έτσι
    μια μέρα με βροχή,
    θα πάρει την ομπρέλα της, τα μυωπικά της γυαλιά και το δρόμο πίσω.

    Όμως θα βάλει και στην τσέπη τα πρεσβυωπικά της. Τώρα, θέλει να βλέπει καλύτερα τα κοντινά.

    Και να τα χαϊδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι..έτσι! "Μαντάμ κερνάω καφεδάκι. Θα μπούνε σ' ένα καφέ σαν εκείνα του '20 στο Παρίσι που είχαν Βιεννέζικες καρέκλες με ψαθί, πίσω τους στον τοίχο πίνακες-μεταξοτυπίες;)- του Τουλούζ Λοτρέκ με τις κυρίες του να χορεύουν καν καν και θα πλεχτεί ειδύλλιο που θα ολοκληρωθεί σε φθηνό σεπαρέ. Κάποια στιγμή, το βλέμμα της Άλλης θα πέσει πάνω σε μια άλλη Ζούγκλα που βρέχεται στο πεζοδρόμιο. Θα θυμηθεί τη δικιά της. Τύψεις, ενοχές και επιστροφή στις ρίζες...
      Τα δυο ζευγάρια γυαλιά να δω πού θα τα βάλλει :) Και θα βλέπει και τα κοντινά; Ε..δεν υπάρχει σωτηρία :)
      Kαλό ξημέρωμα κ.σεναριογράφε!!!
      Σε φιλούμε όλες μας γλυκά - H Mία, Η Άλλη και η Ζούγκλα :)

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν κάνε λίγο υπομονή και θα την συναπαντήσω,δεν γίνεται. Γιατί και τη δική μου ζούγκλα έχω, με σκυλίσια μούρη βεβαίως βεβαίως που θέλει να δει αν τρώγομαι. Αρα θα την πάρω την ομπρέλλα μου και θα βγω για τη βόλτα μου.Θα τη συναντήσω δεν γίνεται όλες οι Άλλες τον ίδιο προορισμό έχουμε χιχιχιχι
    Α και κοίτα ελπίζω να έχει μπαταρίες για τις ψείρες της μπας και γυρίσει γρήγορα και δεν την πετύχω. Να σώσω σπιτικό θέλω, με καταλαβαίνεις.
    Ωραία απελπισία γεννάνε οι κατσαρόλες αλλά και το φαγητό τέχνη είναι αν το δούμε έτσι θα μας αρέσει να παράγουμε τέχνη, ναι;(παρηγοριά στον άρρωστο )
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Άννα μου που βάζεις πλάτη. Μια βόλτα στη βροχή με παρέα είναι ό,τι καλύτερο. Αν δεν πάρεις ομπρέλα θα βολευτείτε στη δική της. Μπαταρίες πήρε εφεδρικές. Κακό σημάδι! Χμμ.. Τέχνη το μαγείρεμα έ; Στην τηλεόραση υποθέτω :) :) Θα της τα μεταφέρω όπως ακριβώς τα γράφεις όταν αποφασίσει να γυρίσει.
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ η γραφή σου Μαράκι μου! Ένα σπιτικό χρειάζεται αμοιβαία κατανοηση. Η απελπισία είναι διάχυτη στο πρόσωπο που περιγράφεις, ήρθε η ώρα να κάνει ένα διάλειμμα και να αναλάβουν άλλοι το μαγείρεμα του σπιτιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, χρειάζεται κατανόηση απ' όλες τις πλευρές και αμοιβαίες υποχωρήσεις Drastiria.
      Διάλειμμα! Τί ωραία λέξη! Είναι σαν τον ήχο της βροχής, σε νανουρίζει και σε κάνει να ονειρεύεσαι :)
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  8. Αυτά «τα πρέπει και τα θέλω». Η κουζίνα, το πλυντήριο, η σφουγγαρίστρα, τα όνειρα... Μια μέρα μιας Μαίρης (γραμμένο από άντρα - ειρωνεία). Η παγίδα της δύναμης κι η ψευδαίσθηση ότι από σένα εξαρτώνται τα πάντα. Όπου κι αν πάει, όμως, θα γυρίσει εκεί που είναι όλα όσα αγαπάει. Ακόμα και στη... Ζούγκλα. Κι αυτοί που την αγαπούν, κάτι θα έχουν μάθει από την απουσία της.
    Πολλά φιλιά, Μαρία μου! Υπέροχο το κείμενό σου!
    Υ.Γ. Η μαγειρική, εκτός από τέχνη, είναι και ταχυδακτυλουργία, ειδικά για τους εργαζόμενους! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από την εποχή εκείνης της Μαίρης αλλά ακόμα περιμένουμε να συμβεί το αυτονόητο. Μήπως περιμένουμε άδικα, λέω τώρα. Για τους πολύ νέους ευτυχώς υπάρχουν καλύτερες προοπτικές.
      Κρατάω το "ταχυδακτυλουργία, ειδικά για τους εργαζόμενους! ;)" χαχα. Πολύ μου άρεσε.
      Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  9. Το μετρίου αναστήματος ενδιαφέρον. Και τα μυωπικά. Ωραίο. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Κώστα!
    Μετρίου αναστήματος αλλά υψηλού σθένους :)
    Tα μυωπικά διορθώνονται με μια επεμβασούλα αλλά θέλει;
    Σ' ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκπληκτικό κείμενο- περιγραφή!
    Έτσι ακριβώς Μαρία μου, χωρίς όμως τη Ζούγκλα στα πόδια!
    Τρία παιδιά, σύζυγο στο wait watchers να τρώει και να ζυγίζει ειδικά και κανείς να μη τρώει το ίδιο και αχ! αυτό το κοτόπουλο που όλοι θέλανε τα πόδια!
    Και η αφεντιά μου, αναρωτιέται τι την κράταγε και δεν έπαιρνε τσάντα και ότι άλλο να πάει μια βολτίτσα και μετά να γυρίσει πάλι στα ίδια να μαζέψει τα σκουπίδια... ακόμα απορώ!
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά σε όλες τις "Άλλες" γιατί έχει η ζωή γυρίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή βλέπω πως μαζευόμαστε πολλές, λέω, με την επόμενη βροχή να πάρουμε την ομπρέλα μας και να βγούμε στο δρόμο. Δεν έχει σημασία αν είναι η καθεμία μόνη της ή με παρέα. Η κίνηση μετράει :)
    Στεφανία μου,να είσαι σίγουρη πως θα γεμίσουν οι δρόμοι με ομπρέλες στρεσαρισμένων γυναικών που θα ξεχωρίζουν από τις άλλες γυναίκες γιατί θα έχουν αργό βάδισμα και ονειροπόλο βλέμμα.
    Σε φιλώ γλυκά
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άμα τη δω δε θα πω κουβέντα!
    Είχε τα δίκια της η Άλλη, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα εμφανιστεί γρήγορα έτσι κι αλλιώς!

    Εξαιρετικό κείμενο...τόσο ζωντανό, που κόντεψα να αγχωθώ κι εγώ! Κι ώρες είναι να ψάχνω για ομπρέλα!

    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχα έτσι γεια σου!
    Δίκιο βουνό,ούτε λόγος.
    Δεν χρειάζεται ν' αγχωθείς Μαρία μου, μόνο να παραδειγματιστείς και να αποφύγεις τις λούμπες :)
    Εκτός αν ψάχνεις αφορμές για να ξεπορτίζεις μες τις βροχές. Αν είναι έτσι, πάω πάσο.
    Σ'ευχαριστώ πολύ
    Κι από μένα πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Μαρία. Πες στην Άλλη να μη μαγειρέψει σήμερα. Αντίθετα να αφιερώσει 2-3 ώρες να κάνει μάθημα μαγειρικής στους άλλους, αυτό είναι ακόμα καλύτερο για όλους. Και να κάνει και λίγες διακοπές. Αυτό της λείπει, το διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση 2-3 ώρες είναι υπερβολικό. Ας λανσάρει το «όσπρια week» και με 2 μαγειρέματα να βγάλουν όλη την εβδομάδα.

    Επ’ αφορμής της ανάρτησής σου διάβασα το εξής:

    An AMBER Alert or a Child Abduction Emergency is a child abduction alert system. It originated in the United States in 1996. AMBER is officially a contrived acronym for America's Missing: Broadcast Emergency Response, but was named after Amber Hagerman, a 9-year-old abducted and murdered in Arlington, Texas in 1996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιάννη. Το ευχάριστο είναι πως εδώ βρέχει, ομπρέλα υπάρχει και τα αθλητικά παπούτσια είναι σε καλή κατάσταση :) Χρήσιμη και η συμβουλή σου για όσπρια week. Θα την μεταβιβάσω. Το μάθημα μαγειρικής δεν λειτουργεί, υπάρχει σθεναρή αντίδραση από τον υπόλοιπο πληθυσμό λόγω ελλείψεως χρόνου :)
      Ευχαριστώ για την παραπομπή.
      Καλό απόγευμα Γιάννη μου

      Διαγραφή
  16. Αχ Μαρία μου !!!Το μυστικό για να αντέχεται το βάρος της εργασίας ,της κουζίνας, του νοικοκυριού γενικά ,είναι να το επιχειρείς και να το διεκπεραιώνεις με κίνητρο την ευχαρίστηση και κάλυψη (οπωσδήποτε από εσένα και μόνο...) των πάσης φύσεως αναγκών του έμψυχου περιβάλλοντός σου !!!

    Τώρα αν η καημενούλα η κυριούλα δεν είχε το ανάστημα και την "όραση" που απαιτείται για να διαχειριστεί το φορτίο ( υπαρκτό) της καθημερινότητάς της ,ας έχει τουλάχιστον την κατανόηση μας . Δεν είναι η μόνη άλλωστε... Και που ξέρεις ; Μπορεί και γι' αυτήν κάποτε να βάλει ένα χεράκι ο "έρωτας" για να την κάνει να επιστρέψει,να αρθεί στο ύψος των καθημερινών,κουραστικών ,κοινότιπων αλλά σημαντικών πράξεων , που κάνουν την διαφορά ανάμεσα στα κοινά ,τα αποκλειστικά και προσωποποιημένα......
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνέλθει η γυναίκα Λυγερή μου, πού θα πάει, θα μπει πάλι στο ζυγό. Δεν θα χάσει το σύστημα έναν υπηρέτη του. Δεν γίνονται αυτά. Φαντάσου να αδειάσουν όλα τα σπίτια από τις κακομαθημένες γυναίκες, τί θα κάνουν οι υπόλοιποι;
      Γι' αυτό σε βεβαιώνω πως θα γυρίσει στο ζυγό και θα ζευτεί πάλι το κάρο. Έτσι δεν γίνεται πάντα άλλωστε;
      Φιλιά και καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απολαυστική !! Αληθινή, διασκεδαστική, δροσερή !
    Η επιδρομή της "ζούγκλας" στα πόδια σου και εσύ να ακροβατείς, όλα τα λεφτά.
    ΟΚ, εμπειρίες περιγράφεις, αλλά πως μας τις μεταδίδεις ! Μας δίνεις και το χαμόγελο μαζί !
    Μου άρεσε πολύ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Γιώργο μου, να είσαι καλά και καλό μήνα :)

      Διαγραφή