Αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Bloggers talking challenge # 2 με την Αρτίστα του βωβού. Extra avant-garde!!


 

Δέχτηκα την πρόσκληση της Μάνιας από το blog Καληνύχτα να συμμετάσχω στο δρώμενο που ξεκίνησε η φίλη Κατερίνα  από το ιστολόγιo της Pause Blog: https://pause-theblog.blogspot.com/2020/05/bloggers-talking-challenge-2.html   Το ζητούμενο είναι, να γνωριστούμε λίγο καλύτερα μέσα απ' τις απαντήσεις που θα δώσουμε στις ερωτήσεις της Κατερίνας.  Σ'ευχαριστούμε Κατερίνα που το σκέφτηκες και το οργάνωσες για μας. Για όποιον/α ενδιαφέρεται να διαβάσει τις προηγούμενες συνεντεύξεις, θα τις βρει εδώ: https://pause-theblog.blogspot.com/2020/06/bloggers-talking-challenge.html

Η σειρά μου τώρα να καλέσω την αγαπημένη μας Αρτίστα από το blog: Αρτίστα του βωβού να απαντήσει στις ερωτήσεις, ελεύθερα και αντιεξουσιαστικά 😊


Γιατί την Αρτίστα του βωβού;

Μα, γιατί η Αρτίστα του βωβού είναι σαν ένα αγαπημένο καρτούν. Είναι η παράξενη ηρωίδα μιας ιστορίας που υπόσχεται πολλές περιπέτειες. Στέκεται προκλητικά μπροστά σου, βγάζοντας με αναίδεια τη γλώσσα της, σαν το πιτσιρίκι με το μήλο στο κεφάλι, από τον Γουλιέλμο Τέλλο,  ενώ ανεμίζει στις πλάτες της η μαύρη μπέρτα του Νίο από το Μatrix. Τι κρύβει από κάτω η μπέρτα; Κρύβει μια κυρία των αρχών του 19ου αι., που πίνει αμέριμνη το τσάι της, σε φλιτζάνι ακριβής κινέζικης πορσελάνης, στο λουί κένζ σαλονάκι της. 

Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; 

Μια χαρά συνδυάζονται όταν έχεις να κάνεις με την Αρτίστα του βωβού.  Η Αρτίστα όπως την "είδα" εγώ, δεν πατάει ποτέ πάνω στην πομπή των μυρμηγκιών, "διαβάζει" δυο και τρία επίπεδα κάτω από τις λέξεις και κοιτάζει πάντα πίσω απ’ τον καθρέπτη γιατί έχει αναμμένο μόνιμα μέσα στο κεφάλι της τον Γλόμπο του Κύρου Γρανάζη.  Χάρη σ’ αυτόν, η πένα της πάει ροδάνι. Σαν τον Nio, κάνει απίθανα νοητικά ακροβατικά χωρίς ούτε μια στιγμή να σε κάνει να νιώσεις γελοίος/α. Γράφει σε εκείνη την ακαταλαβίστικη γλώσσα για τους πολλούς αλλά τόσο οικεία για τους «μυημένους», που λέγεται  "χιούμορ" και ενίοτε "μπλακ χιούμορ". Τα θέματα που επιλέγει κάθε φορά, φαίνονται σχεδόν αθώα αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται για νοητικές παγίδες.  Είναι βγαλμένα απ’ την καθημερινή ζωή, γραμμένα αστεία, σε κάποια σημεία γκροτέσκο, αλλά πάντα σου αφήνουν μια μικρή υποψία πως κάτι σου ξέφυγε και πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις. Όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιείς πως έχεις εθιστεί στο «παρακμιακό στυλ» της, φευ, είναι αργά να κάνεις πίσω.  Πέφτεις στα βαθιά και κολυμπάς.  Ελπίζεις πως θα βγεις απέναντι σώος και αβλαβής. Μα αν τύχει και κουραστείς να κολυμπάς, βουτάει αμέσως για βοήθεια, χωρίς να χάσει στιγμή το Σαρδόνιο χαμόγελό της.

Αυτά - και πόσα άλλα, άραγε,ακόμα - είναι η Αρτίστα του βωβού  http://artistatouvwvou.blogspot.com/ .  Κάποια από αυτά, τα μοιράζεται εδώ, μαζί μας.  Σ'ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησής μου, Αρτίστα του βωβού 😊 

"Έλαβα μια πρόσκληση από τη φίλτατη Μαρία Γ., για να συμμετέχω σ' ένα βλογοπαίγνιο, κάτι σαν ασμπέτε (σ.σ. "to know us asbete better" περισσότερα Εδώ) με κάποια θέματα που περιμένουν τις απαντήσεις μου.

Η πρόσκληση με βρήκε σε κακή διάθεση. Διάθεση διόλου πρωτότυπη για εμένα τα τελευταία έτη.

Παρ' όλα αυτά, θεώρησα την πρόσκληση τιμητική και την απεδέχθην με μεγάλη χαρά.

Αποφάσισα ότι θα απαντήσω στα θέματα κατά τις πρωινές ώρες , οπότε έπρεπε να επιλέξω τι θα φορέσω.

Ως γνήσια αρτίστα, δεν έβρισκα τίποτα σωστό για την περίσταση. Οπότε είπα να ράψω ένα πρωινό φορεματάκι, χρησιμοποιώντας και ένα ύφασμα που μου είχε στείλει η αγαπητή Mia ως δώρο στα γενέθλιά της! Ναι, στα δικά της γενέθλια μου το έκανε δώρο (σ.σ. όσοι από εσάς επιθυμείτε, μπορείτε ν' ακολουθήσετε το παράδειγμά της και να μου κάνετε δώρα στα γενέθλιά σας).

Εννοείτε πως έφτιαξα και τη σχετική μάσκα (σ.σ. διακρίνεται στο πλάι του φορέματος, εκεί στο πόμολο του ντουλαπόφυλλου κρεμασμένη), καθώς είμαι άνθρωπος που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων.

Ήλθε η ώρα, λοιπόν, να φορέσω το καινούργιο φόρεμα και τη μάσκα, διότι ένας συνωστισμός θα υπάρξει λόγω συνεντεύξεως, και να ξεκινήσω με το βλογοπαίγνιον.


C:\Users\Home\Desktop\117247932_423655275234143_411364496573770214_n - Αντιγραφή.jpg


Η ιστορία του blog μου

Το βλογ μου, όχι αυτό, το πρώτο, το ξεκίνησα με αφορμή τον θάνατο του καλύτερού μου φίλου, τον Νοέμβριο του 2009. Μου είχε καρφωθεί η ιδέα ότι αν κατέγραφα σε έναν διαδικτυακό τόπο, όσα συνέβαιναν είτε σε μένα είτε οπουδήποτε, πράγματα που μ' εντυπωσίαζαν ή με έκαναν να γελάω, θα έφταναν με κάποιον μαγικό τρόπο σ' εκείνον, όπου κι αν βρισκόταν ή δεν βρισκόταν.
Μετά από 4 (τέσσερα) χρόνια σκέφτηκα ότι ήταν καιρός να τον αφήσω στην ησυχία του (σ.σ. του είχα ξεθυμώσει και λιγάκι, που πήγε και πέθανε χωρίς να με ρωτήσει) και αίφνης βαρέθηκα εκείνο το βλογ, άνοιξα ένα άλλο και μετά το έκλεισα γιατί το βαρέθηκα κι εκείνο και μετά έκανα το βλογ της αρτίστας του βωβού, αλλά μάλλον έχω αρχίσει και το βαριέμαι κι αυτό!
Μήπως να του άλλαζα τη γραμματοσειρά; Δεν ξέρω...

Πέντε τυχαία πράγματα που θα ήθελες να μάθουμε για σένα.

1. Άφησα τα μαλλιά μου ασπρόμαυρα απ' όταν ήμουν 36 ετών. Βαριόμουν να τα βάφω. Ευτυχώς μου πήγαιναν...
2. Μου αρέσει να κάθομαι νωχελικά στο ανάκλιντρο (βασικά σε ένα διθέσιο καναπέ κάθομαι, γιατί ανάκλιντρο δεν έχουμε), τσιμπολογώντας, αναλόγως με την εποχή, σταφύλια ή σοκολατάκια, να ακούω τα μπλουζ και το βλέμμα μου να χάνεται στο ταβάνι.
3. Εμπνέομαι από το μούχρωμα ενίοτε δε και από το λυκαυγές.
4. Ένα από τα αγαπημένα μου βλογς είναι το "Βαριέμαι Που Ζω", εδώ: http://varetos.blogspot.com/
δυστυχώς ο φίλτατος Βαρετός, το έχει αφήσει από τις 9-9-2011.
5. Τους τελευταίους 132 μήνες βρίσκομαι σε πλήρη πνευματική και συναισθηματική σύγχυση και μάντεψε...βαριέμαι εύκολα, απελπιστικά εύκολα.

Ένα τραγούδι που σου δίνει δύναμη

Το φθινόπωρο είναι το Summer is Over, Dusty Springfield.



Το χειμώνα είναι το Babe, I'm On Fire, από τον Nick Cave.



Την άνοιξη είναι το I'm On My Way,  από την Barbara Dane.



Το καλοκαίρι είναι το Pardon Me, I' ve Got Someone to Kill,  όπως το λέει η Diamanda Gallas.




Τι σ' ενοχλεί στο διαδίκτυο;

Κάθε λογής άτομο του τύπου ξερόλας και κάθε πικραμένη μουρλοκακομοίρα, στα σόσιαλ μύδια, που θεωρεί εαυτόν ειδικό, σε όλα τα θέματα που προκύπτουν και έχει θέση και άποψη επί παντός επιστητού και κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων σε μέγεθος σεντονιού υπέρδιπλου και δεν διστάζει να στήνει μέχρι και λαϊκά δικαστήρια.

Επίσης αυτοί που ποστάρουν Λειβαδίτη, όχι επειδή τον αγαπούν, αλλά νομίζουν ότι έτσι θα ρίξουν καμιά γκόμενα. Αμ δεν πέφτουν όλες έτσι αγάπη μου...

Τους πρώτους τους σιχαίνομαι και τους βαριέμαι απίστευτα, τους δεύτερους απλά τους βαριέμαι.

Α ναι και κάτι ακόμα...Στην πραγματικότητα δεν με ενοχλούν, αλλά απορώ με όσους λένε εκεί πέρα μέσα "Καλό Παράδεισο να έχει" άμα συγχωρεθεί κανείς. Λες και υπάρχει και κακός Παράδεισος ξέρω 'γω...

Γεγονότα που σε διαμόρφωσαν στον άνθρωπο που είσαι σήμερα.

Με τη σειρά που ακολουθούν:

Η στάση του πατρός μου απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους.

Η ανάγνωση του βιβλίου του Άρη Αλεξάνδρου με τίτλο "Το Κιβώτιο"

Η από το 1981, παρουσία του Δημοσθένη στη ζωή μου.

Η γέννηση του γιου μου.

Η συναυλία του Nick Cave στον Λυκαβηττό, στις 16 Ιουνίου του 1990.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο θάνατος του πατρός μου.

Η βαθιά φιλία μας με τη Μαρίνα Ζέας.

Ο θάνατος του καλύτερού μου φίλου.

Ο θάνατος του εκδότη της εφημερίδας που εργαζόμουν.

Υπάρχουν και κάποια άλλα, που δεν θα τα αναφέρω, για να μείνει και καμιά ιστορία κρυφή, να έχω να κάμω η δόλια αρτίστα και κανένα ποστ στο μέλλον.


Αγαπημένες μου συνήθειες

Να καίω φαγητά, ειδικά τα τόουστς.

Να βλέπω ταινίες, παρέα με ένα κουβαδάκι παγωτό, ανεξαρτήτως εποχής.

Να συσσωρεύω άγχος, για να έχω να ασχολούμαι στα βαθιά γεράματα, αν φυσικά φτάσω σε αυτά, με τόσο άγχος που έχω.


Καλοκαιρινός προορισμός

Από γενέσεώς μου, δηλαδή από το 1960 έως το 1978 στο Λαγονήσι.

Από το 1979 έως το 1988 στη Μυτιλήνη.

Από το 1989 έως το 2009 στα Χανιά.

Από τα τέλη του 2009 και μετά και λόγω της μητρός, ο αγαπημένος προορισμός βρίσκεται μόλις εκατό μέτρα από το σπίτι και είναι το ζαχαροπλαστείο. Για παγωτό.


Λόγοι για να μη χάσεις το χαμόγελό σου στα δύσκολα.

Τους τελευταίους 132 μήνες δεν βρίσκω λόγους.

Παρόλα αυτά τα ψιλοκαταφέρνω με τα δύσκολα...

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη Μαρία Γ. για την πρόσκληση και να δηλώσω ότι πέρασα απρόσμενα ωραία συμμετέχοντας στο βλογοπαίγνιον.

Κλείνοντας  θα ήθελα να απευθύνω την δική μου πρόσκληση στον αγαπητό μου εξάδελφο, τον αείποτε διότι μπορεί να είμεθα εξαδέλφια (σ.σ. δεύτερα), αλλά όλο και κάτι θα υπάρχει που δεν γνωρίζω για εκείνον!"





104 σχόλια:

  1. Ωωωωω! Μα τι ωραίο ποστ!
    Πόσο χαίρομαι που το βλέπω!
    Και πόσα ωραία πράγματα γράφεις για μένα!
    Μισό... Κάτι άλλο ήθελα να πω, βλέποντας την ανάρτηση...
    Αααα, θυμήθηκα!
    Ναι, απαντώ ελεύθερα και αντιεξουσιαστικά, αν και γενικά σέβομαι τους θεσμούς!
    Ναι, θα μπορούσα να είμαι καρτούν. Όχι όμως από αυτά που τρέχουν πολύ γρήγορα, γιατί βαριέμαι. Ίσως από εκείνα που γελούν υποχθόνια! Ή μήπως η σωστή λέξη είναι καταχθόνια;
    Ναι, έχω στη ζωή μου κάτι από τον Νίο, δεν ξέρω αν είναι η μπέρτα του, αλλά, όπως έλεγε και ο αποθανών κολλητός μου, ο γιος μου μοιάζει με τον Κιάνου Ριβς, μόνο που είναι πιο όμορφος. Ο γιος μου είναι πιο όμορφος, έτσι έλεγε ο εκλιπών.
    Ναι, θα μπορούσα να είμαι μια κυρία του 19ου αιώνα, αλλά θα έπινα το τσάι μου σε γερμανική πορσελάνη.
    Όσο για τα υπόλοιπα που "είδες" σε εμένα, ειλικρινά δεν γνώριζα κάτι από αυτά!
    Αλλά για να τα λες, μάλλον αλήθεια θα είναι.
    Δεν μπορεί να πέφτεις τόσο έξω. Ή μήπως μπορεί;
    Όπως και να έχει, τη χάρηκα όλη αυτή την ιστορία με το βλογοπαίγνιον και σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την πρόκληση-πρόσκληση-προτίμησή σου σε εμένα!
    Κίσιζ Μαρία Γ.!

    ΥΓ. Αυτά που γράφεις για εμένα, είναι ίσως τα ωραιότερα που έχει γράψει οποιοσδήποτε έβερ!
    Ευχαριστώ θερμώς.

    ΥΓ 2. Τόσο μου άρεσαν που με βλέπω να βάζω σύνδεσμο στο βλογρολ με τίτλο "Έγραψαν για την αρτίστα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε, αποκλείονται εξ’ αρχής ο Συλβέστερ (όταν κυνηγάει ) και ο Ντόναλντ Ντακ όταν τρέχει να γλυτώσει χαχα

      «Υποχθόνιος ή καταχθόνιος» χαχα μέσα σε εισαγωγικά είσαι και τα δυο. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι μπαίνει σε εισαγωγικά επιδέχεται ερμηνείας.

      Έχεις τον Κιάνου Ριβς τζούνιορ στο σπίτι σου!!!!. Α πα..πα..πα..
      Είσαι σίγουρα καταχθόνια χαχα

      Δεν πέφτω έξω Αρτίστα του βωβού. Διαθέτω ένα είδος απηρχειωμένου μεν αλλά λειτουργικού ακόμα δε, συστήματος ανίχνευσης κρυπτανθρώπων (δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη, μου ήρθε ξαφνικά, μου κάνει κάτι από Matrix, θα την σκεφτώ και θα σου απαντήσω, αν έχεις απορία.)

      Υπέροχη η ιδέα του συνδέσμου με τίτλο «Τι έγραψαν για την Αρτίστα» Να είσαι σίγουρη πως θα ανατρέχω συχνά για να ενημερώνομαι πάραυτα για τα «υποχθόνια» νέα της «καταχθόνιας» προσωπικότητάς σου χαχαχα.

      Σ' αγαπώ για το γέλιο που μου χαρίζεις και μου ανοίγει την καρδιά.
      Οπότε, εγώ σ'ευχαριστώ Αρτίστα του βωβού (καρδούλα-μπαλόνι-καρδούλα-μπαλόνι...)

      Διαγραφή
    2. Ναι, ναι Κιάνου τζούνιορ!

      Μουάχαχαχαχα!

      Κατά τα λοιπά, ίσως να είναι και όπως τα περιγράφεις!

      Αχ ναι, ψάξε τη λέξη κρυπτάνθρωποι. Είναι σαν να έχει βγει από σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας!

      💖🎈💖🎈

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου, η παρουσίασή σου για την Αρτίτσα είναι πράγματι αυτή που της αξίζει! Υπέροχη!
    Η Αρτίστα μας δεν παύει ποτέ να με εντυπωσιάζει και να με ξαφνιάζει ευχάριστα. Μα πόσο όμορφο είναι το φόρεμα που έραψε και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η ασορτί μάσκα! Άλλωστε η φίλη μας είναι γνωστό ότι φροντίζει και την τελευταία λεπτομέρεια στην εμφάνισή της! Χα, Χα. Αρτίστα μου, πολύ χαίρομαι που αξιοποίησες το ύφασμα που σου έστειλα. Μπράβο, φίλη μου. Να χαρείς το νέο σου φόρεμα. Και τη μάσκα βεβαίως βεβαίως... Χα, χα.
    Το μπλογκοπαιχνίδι είναι εκπληκτικό. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας ακόμη περισσότερο.
    Πολλά φιλιά Μαρία μου, πολλά φιλιά και σε σένα Αρτίστα μου αλλά φιλιά και σε όλη τη μπλογκοπαρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μία μου και πού να έβλεπες το φόρεμα από κοντά!
      Όχι που να το παινευτώ, αλλά αγγίζει την τελειότητα!
      Ειδικά το επάνω μέρος με το ύφασμα που μου έστειλες, είναι καταπληκτικό!
      Με τα πορτοκαλί ανθάκια του και τα αχνά χακί φυλλαράκια του, δένει τόσο όμορφα με το καφέ ύφασμα στο κάτω μέρος!
      Άλλο πράγμα σου λέω!
      Καλά, για τη μάσκα δεν το συζητώ... Άψογη!
      Μιλ μερσί και πάλι για το ύφασμα, αλλά και για τα καλά σου λόγια!
      Κίσιζ Μία!

      Διαγραφή
    2. Η Mia είναι μία και μοναδική στο είδος της! Καλλιτεχνική φύση με τα όλα της.Είναι δυνατόν να μην έχει περί πολλού την Αρτίστα του βωβού; Ερωτώ ακαδημαικά.
      Σ' ευχαριστούμε θερμά Mia μου για την παρουσία σου στη συνέντευξη και ιδιαιτέρως που συνέβαλες αποτελεσματικά στην σικάτη εμφάνισή της φίλης Αρτίστας του βωβού. Σ'ευχαριστώ πολύ επίσης για το θερμό σχόλιό σου και χαίρομαι πού σου άρεσε η παρουσίαση.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Όμορφα, στρογγυλά, δροσερά και ωραιότατα τα λες εξαδέλφη και βάζεις δύσκολα σ' εμάς τους επόμενους.

    Να είσαστε όλοι Καλά,
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι!
      Και είσαι ο επόμενος εξάδελφε.
      Οπότε, κάποια στιγμή θα περιμένω στο μέιλ μου τις απαντήσεις σου.
      Με την ησυχία σου, δεν βιαζόμεθα!

      Μιλ μερσί εξάδελφε!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστούμε θερμά aeipote, για την ανταπόκρισή σας -έχει πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καινούργιους φίλους-:)
      Καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
    3. ΑτΒ,

      Έτοιμος είμαι εξαδέλφη και θα πέμπψω τα πρέπει όσα.

      Ευχαριστώ πολύ,

      Καλό ξημέρωμα :)

      Μαρία Γ.

      Εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και ελπίζω να μην σας απογοητεύσω.

      Καλό ξημέρωμα :)

      Διαγραφή
    4. Πέμπψε εξάδελφε, πέμπψε!
      Και μόλις τα τακτοποιήσω, θα σε ενημερώσω πάραυτα!
      Μιλ μερσί που δεν μου χαλάς χατήρι!
      Αλλά τι λέω; Ανέκαθεν ήμασταν ένα δεμένο σόι!


      Μα τι βλέπω στο μέιλ;
      Ήδη τα έλαβα τα δέοντα!

      Τρέχω να ταΐσω τη μητέρα και μετά να βάλω μπρος το προσχέδιο του ποστ.

      Διαγραφή
    5. Η απογοήτευση είναι άγνωστη λέξη σε αυτό το παιχνίδι αγαπητέ μου αείποτε.
      Και μόνο η συμμετοχή σου, ήδη, μας "ταξιδεύει".

      Διαγραφή
  4. Λατρεύω Αρτίστα!!!
    Για όλους τους λόγους που αναφέρονται σ αυτή την υπέροχη ανάρτηση (λατρεύω και Μαρία Γ.)!
    Για το black humor, για τα καμμένα τόουστ, για αυτό το ελιτίστικο αλλά και το περιωριακό, για την κομψότητα (βλ. φορέματα) αλλά και δημιουργικότητα (τα ράβει μόνη της η αθεόφοβη) και αναρτεί και ασσορτί μασκούλα στα πόμολα :)
    Αρτίστα μου είσαι έξω καρδιά και για αυτό και μόνο αξιαγάπητη!
    Που να προσθέσουμε και όλα τα άλλα :)

    Φιλιά πολλά, σ'αγαπάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα συνδυάζω όλα η πολυτάλαντη.
      Και το ελιτίστικο και το περιθωριακό.
      Και έτσι και γιουβέτσι (πάντα καμένο).
      Και του σαλονιού και του λιμανιού, ένα πράμα!
      Μιλ μερσί για τα καλά σου λόγια Φις Άι!
      Κίσιζ, μένυ κίσιζ!

      Διαγραφή
    2. Μας εμπνέει το "παρακμιακό" στυλ της, ψαροματάκι μου. Δεν εξηγείται αλλιώς :)
      Σ' ευχαριστώ πολύ που παραβρέθηκες στη συνέντευξη και μας σχολίασες τόσο όμορφα.
      Να είσαι καλά.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Ωωωωωωωω το είδα και έφτασα! Πήρα όλα τα μέτρα "ασφαλείας" του κυρ-Χαρδαλιά και κατέφτασα. Φόρεσαν και το κάτι τις μου καλοκαιρινό. Ε πως να το κάνουμε, κάτσε καλά! Αβάντ γκάρντ πρεμιέρα με Αρτίστα έχουμε! Δεν το ζεις καθημερινά αυτό. Μιλάμε για κοσμικό γεγονός. Από εκείνα που σε κάνουν να γλυκαίνει η γεύση στο στόμα σου, από εκείνα που σου ζωγραφίζουν ένα άδολο και μεγάλο χαμόγελο σε όλη τη σκασμένη με όλα τούτα φάτσα σου.
    Αρτίστα λοιπόν Μαρία μου! Συνέντευξη-παρουσίαση. Και μάλιστα αντιεξουσιαστική. Με εξιτάρουν όλα αυτά το ξέρουμε. Για αυτό ήρθα, κάθισα και απολαμβάνω τη φίλη μας.
    Για να πάρω τις ερωτήσεις μου, κατά σειρά. Ή τις παρατηρήσεις μου.
    -Χμ δεν ήξερα αγαπητή μας Αρτίστα ότι τούτο εδώ είναι το ...τρίτο σου βλογκ. Εγώ μόνο τούτο είχα και έχω την τιμή και χαρά να απολαμβάνω. Για αυτό, κάτσε καλά και μην διανοηθείς να το κλείσεις γιατί θα ...εκστρατεύσω εκεί κάτω δίκην "επτά επί Θήβαις" ανάποδα όμως. Με αλλαγή στον προορισμό!
    -Το καλοκαιρινό σου ένδυμα, εξ ιδίων, το λάτρεψα. Πολύ όμορφο και φυσικά αρχοντικό.
    -Συμφωνώ και επαυξάνω συναντώντας τους λόγους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα στο διαδίκτυο.
    -Στάθηκα με μεγάλο σεβασμό στα γεγονότα που σε διαμόρφωσαν ως άνθρωπο ειλικρινά χωρίς να έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, πως θα μπορούσα άλλωστε σε ένα τόσο προσωπικό βίωμα.
    -Απόλαυσα τα κομμάτια που μας έβαλες να ακούσουμε, τα τόσο ξεχωριστά της μουσικής σου παιδείας.

    Αρτίστα μου, είμαι τυχερός που σε γνώρισα εδώ. Ως άνθρωπο, ως φίλη, ως σκέψη και συναισθήματα. Αν μη τι άλλο με έμαθες κάτι σημαντικό. Να χαμογελώ, να βλέπω να πράγματα με ένα όμορφο χιούμορ και να αυτοσαρκάζομαι περαιτέρω. Ειλικρινά σε ευχαριστώ για αυτό και εγώ και όλοι μας. Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσουμε από κοντά σε μια μάζωξη με φόντο τη θάλασσα με ποτάκι και μουσική.
    Να είσαι πάντα καλά ειλικρινά. Μην μας λείπεις!

    Μαρία μου, έξοχη η παρουσίαση της συνέντευξης της Αρτίστας. Ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Και μου αρέσει πολύ που το όμορφο αυτό γαϊτανάκι πήρε ξανά μπροστά. Στέλνω τα φιλιά μου κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισό να ισιώσω την τιάρα που μου στράβωσε και να σου απαντήσω...



      Ε ναι, είναι κοσμικό το γεγονός και ειδικά τώρα που απαντώ εδώ πέρα μέσα είναι κατά τι κοσμικότερο, δια τούτο και φόρεσα και την τιάρα!

      Λοιπόν που λες κύριε Πιτ μου, είχα ένα βλογ που το έλεγαν ola de palabras. Είναι ανοιχτό, όχι εν ενεργεία, αλλά μπορεί να το δει κάποιος εδώ: http://oladepalabras.blogspot.com/
      Εκεί, ενίοτε υπέγραφα και ως "Αθηνά". Τώρα γιατί το "Αθηνά", μη με ρωτήσεις, δεν θυμάμαι. Άλλωστε είχα πένθος βαρύ και κάποιες λεπτομέρειες μου διαφεύγουν.
      Μετά είχα το "Σιγά τ' αυγά", το οποίο και το διέγραψα. Δεν θυμάμαι ακριβώς το γιατί, αλλά το διέγραψα. Σε εκείνο το βλογ είχα και ωραίες κότες στο μπακγράουντ. Είχα και συνταγές με αυγά
      Μετά ξύπνησε η αρτίστα μέσα μου και φτάσαμε εδώ που είμαστε...

      Όχι, έχεις απόλυτο δίκιο, το καλοκαιρινό μου ένδυμα είναι όλα τα λεφτά!

      Καλά, αφού δεν επαυξάνεις εσύ θα επαυξήσω εγώ, διότι ξέχασα να πω ότι απορώ επίσης, στα σόσιαλ μύδια πάντα, και με τους γράφοντες πριν τον Δεκαπενταύγουστο "Καλή Παναγιά", λες και υπάρχει και κακή Παναγιά, ξέρω 'γω...

      Εδώ κι εγώ δεν θα πω τίποτα...

      Στο περί μουσικής παιδείας, τα παραλές κύριε Πιτ, αλλά δεν είναι κακό, οπότε συνέχισε να τα λες!

      Μακάρι να μπορέσω να διατηρήσω αυτό το όποιο χιούμορ διαθέτω και μέσω αυτού να κάνω και κάποιους να χαμογελούν.
      Και έχε υπομονή. Όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου και το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα γίνει και η μάζωξη.

      Μιλ μερσί για όλα κύριε Πιτ!

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Ιωάννη μας,σ'ευχαριστώ πολύ για το διεξοδικό και τόσο κολακευτικό σχόλιό σου. Η Αρτίστα του βωβού το κέρδισε με το σπαθί της. Οι αναρτήσεις της κάνουν θραύση. Ναι ναι το ξέρουν και οι πέτρες. Το στυλ της δε, μπορεί να εμπνεύσει ακόμα και τον σκεπτόμενο του Ροντέν :) Υπερβολικό; Μπα...δεν νομίζω, φτάνει να δει κανείς, πως κι εκείνος, αν τον παρατηρήσεις προσεκτικά, φαίνεται σαν να βαριέται λιγάκι :)
      Σ'ευχαριστώ για την πίστη σου στα όψιμα παιδιαρίσματά μας :)
      Καλό βραδάκι :)

      Διαγραφή
    3. Μια πρώτη δευτερολογία (καλά μιλάμε για όρο τώρα απ' ευθείας από τις κομματικές διαδικασίες, τι λέμε τώρα....), πρωτίστως στην κυρά του μπλογκ εδώ.
      Μαρία μου ναι, έχω πλήρη και φανατική πίστη στα παιδιαρίσματά σας. Γενικά σε κάθε παιδιάρισμα καθότι αυτό, εφόσον είναι γνήσιο, αποτελεί και ανάσα ζωής για όλους μας.

      Συνεχίζω με την Αρτίστα, για να πω ότι είδα το πρώτο της βλογ, πωπωπω ταξίδι πίσω στο χρόνο πραγματικά. Όσο για την ευχή "Καλή Παναγιά", την λέω και εγώ. Κυριολεκτικά έχεις δίκιο καλή μου φίλη, είναι πλεονασμός. Αλλά διατηρείται αυθόρμητα και τη λέμε.

      Σας χάρηκα κυρίες μου και μου αρέσει. Στέλνω φιλιά και στις δύο σας.

      Διαγραφή
    4. @ κύριος Πιτ
      Μμμμμμμμ, είσαι κι εσύ Καλοπαναγιάκιας κύριε Πιτ! Τώρα που το ξέρω θα σου κάνω πλακίτσες! Χο χο χο!
      Ναι, λόγω πλεονασμού έχω το θέμα τελικά.
      Είναι σαν να εύχεσαι σε κάποιον "Καλή απόλαυση". Πλεονασμός! Ξεκάθαρα.

      Διαγραφή
    5. Να περιμένω πείραγμα δηλαδή Αρτίστα! Δηλώνω ότι μου αρέσει. Είμαι θαυμαστής στο χιούμορ σου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    6. Εννοείται πως θα περιμένεις πείραγμα κύριε Πιτ, που θα γίνει όταν δεν θα το περιμένεις βέβαια!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα σας!

    Εγώ βασικά δεν ήθελα να σχολιάσω κάτι, αλλά με απείλησε η αρτίστα (το στεφάνι μου), ότι αν δεν αφήσω σχόλιο θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.
    Και επειδή μπορεί να είμαι Ήρωας, αλλά θέλω και το κεφάλι μου ήσυχο, σκέφτηκα να αφήσω ένα σχόλιο.
    Και μόλις το έκανα.
    Επίσης μου είπε να κάνω παρακολούθηση σε αυτό το blog, πράγμα που θα το κάνω, για τους λόγους που προανέφερα.
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Καλό σας βράδυ!

    Με εκτίμηση,
    Ήρωας(το στεφάνι της αρτίστας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου λες....
      Δεν έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

      Μπααα; Ξέρεις και πρόσθεση;

      Μουάχαχαχαχαχαχαααααααααα!

      ΥΓ. Εμείς θα τα πούμε μετά. Ραντεβού στο λίβινγκ ρουμ.

      Διαγραφή
    2. Νιώθω βαθύτατα συγκινημένη από την αυθόρμητη κίνηση του κυρίου Ήρωα να θέσει εαυτόν στην λίστα των φίλων μου.
      Η παρουσία σας αγαπητέ θα φέρει εις την ομήγυρην μιαν εσάνς μοιραίου -πόσο άμοιρος να είναι ο Ήρωας μιας Αρτίστας και μάλιστα του βωβού; Είμαι σίγουρη πως έχετε εξελίξει κατά πολύ το επίπεδο και τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ σας. Καιρός είναι λοιπόν να ωφεληθούμε και εμείς από εσάς. Είμεθα ανοιχτοί σε προτάσεις και παρατηρήσεις με σκοπό την βελτίωσή μας.

      Κοινοποίηση: Aρτίστα του βωβού.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ "Ήρωα", καλώς όρισες στην δικτυακή μας γειτονιά. Νιώθω πολύ όμορφα με την παρουσία σου. Θα μου πεις ....επιστράτευση έκανε η Αρτίστα; Εντάξει.... επικροτώ την προτροπή της να σε γνωρίσουμε αν και έχω ενστάσεις για την-στρατιωτικού τύπου-διαδικασία που εφήρμοσε η συντρόφισσα. Σκέφτομαι δεν αν θα καταγγείλω στα δέοντα όργανα τις μεθόδους της.
      Καλώς όρισες Ήρωα!
      Το χιούμορ μας δίνει ζωή.

      Διαγραφή
    4. @ Giannis Pit.
      Καλώς σας βρήκα κύριε Γιάννη!
      Ελπίζω να σας γνωρίσω μια μέρα, γιατί ακούω για εσάς τα καλύτερα από την αρτίστα.
      Και τώρα να σας εξηγήσω το εξής: Οι διαδικασίες που εφαρμόζει η αρτίστα δεν είναι στρατιωτικού τύπου. Είναι Σταλινικού τύπου.
      Έχω τον ίδιο τον Στάλιν μέσα στο σπίτι κύριε Γιάννη και ψάχνω να βρω τρόπους να γλιτώσω, μα δεν βρίσκω.
      Αφού να σκεφτείτε τον σκύλο μας, μόλις 2 κιλά σκυλάκι τον βάφτισε και τον φωνάζει Σήφη.
      Από το Ιωσήφ.
      Συγκεκριμένα από τον Ιωσήφ Στάλιν. Τον Πατερούλη.
      Και να είχα αντιρρήσεις, που είχα, πού να τολμήσω να τις πω...
      Πώς νομίζεται ότι μου έβγαλαν το παρατσούκλι Ήρωας;
      Τα πάνδεινα περνάω με τη συντρόφισσά σας. Που δεν τα λέω;
      Πάντως ήταν λυτρωτικό που τα είπα όλα αυτά.
      Να είστε καλά κύριε Γιάννη!

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....
      Αγαπητέ "Ήρωα", ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Με τιμούν. Χμμμ ο "πατερούλης" ως προσωπικότητα έχει πολλαπλές πτυχές θεώρησης και κριτικής, ουδείς υπεράνω άλλωστε. Να φροντίσουμε να αναδείξουμε τα θετικά.
      Φιλιά στον Σήφη, λατρεύω αυτούς τους φίλους, καθότι και εμείς έχουμε τον Άρη.
      Στέλνω χαιρετισμούς καλοκαιρινούς στο Άχαϊκό Άργος.Στην πόλη του Ίναχου και το Φορωνέα.
      Να είστε καλά από καρδιάς.

      Διαγραφή
    6. Μμμμμμμμ, Άρης λοιπόν ο σκύλος σας κύριε Πιτ!
      Από το "Άρης Βελουχιώτης" να υποθέσω...

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχαχαχα μπα Αρτίστα μου, μάλλον εκ του θεού του ...πολέμου αλλά δεν διακατέχεται από τέτοια ...αισθήματα το ζωντανό.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Ήρωα, σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε αυτόβουλα στο ευγενικό αίτημα της φίλης μας, και κυρίως έχοντας την απόλυτη συνείδηση των πράξεών σας και των συνέπειών τους.
    Το σχόλιό σας συμβάλλει τα μέγιστα στον σκοπό της εν λόγω συνεντεύξεως. Είμαι σίγουρη πως η ημέρα σας θα συνεχιστεί ήσυχη και αναίμακτος.
    Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία σας :) και ευελπιστούμε σε κάτι περισσότερο αν οι καιροί το επιτρέψουν.
    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαρά δική μου!
      Κι εσείς κυρία Μαρία να είστε πάντα καλά και καλή συνέχεια σας εύχομαι!

      Διαγραφή
    2. @ Ήρωας
      Φτάνει τώρα.
      Έχω σερβίρει. Ραντεβού στην κουζίνα.

      Έχει αρπάξει λίγο το φαγητό, αλλά δεν θα το κάνουμε και θέμα....

      Διαγραφή
  8. Τι υπέροχη παρουσίαση ήταν αυτή! Την απόλαυσα από την πρώτη λέξη ως την τελευταία.
    Εννοείται πως δηλώνω φαν της Αρτίστας (και εννοείται πως αν ήθελα καμμένο τόουστ δεν θα το αναζητούσα πουθενά αλλού).
    Εγώ την Αρτίστα την γνώρισα στο προηγούμενο μπλογκ (μα ήταν δυνατόν να μην με τραβήξει ένα μπλογκ γεμάτο κότες;) και από τότε την παρακολουθώ μετά μανίας. Λατρεύω το χιούμορ της, θαυμάζω την ικανότητά της να γελάει με τα παθήματά της, εκτιμώ απεριόριστα τις στιλιστικές της δημιουργίες, και όταν απέχει από την μπλογκόσφαιρα παθαίνω σύνδρομο στερησης.
    Αρτίστα μου, ένα έχω να πω: είσαι ιδέα!
    ΥΓ: Την αυθόρμητη παρέμβαση του Ήρωα ίσως να μου πάρει λίγο καιρό να την ξεπεράσω. Δηλώνω εντυπωσιασμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, πού αλλού να πας για το σωστά καμένο τόουστ!
      Όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει να λέει γι αυτά!
      Όσο για το σύνδρομο στέρησης που δημιουργώ, το κάνω άθελά μου, πιστέψτε με.
      Είναι επειδή ψιλοβαριέμαι να κάνω αναρτήσεις με τη συχνότητα που έκανα παλιά.
      Μιλ μερσί για τα καλά σου λόγια αγαπημένη Πίπη και για τα τόσα χρόνια που είσαι μαζί μου στη βλογογειτονιά!

      Διαγραφή
  9. χαχαχα εσένα θέλουμε Πίπη, να μας ανοίξεις περισσότερο τα μάτια γιατί ξέρεις περισσότερα.
    Οι κότες, σημειολογικά, είναι μια πρόκληση, δεν θα διαφωνήσω. Εκτός από το αργόσυρτο και νωχελικό τους βάδισμα, έχουν κι αυτό το σέξι βλέμμα που σε καθηλώνει εντελώς. Η Αρτίστα δεν κάνει τίποτα τυχαία.

    Ναι ναι, αυτό το σύνδρομο στέρησης το καλλιεργεί τεχνηέντως. Εμπίπτει και αυτό στο κατα/υπο/χθόνιο ταμπεραμέντο της.
    Σ'ευχαριστώ πολύ Πίπη (με φακιδούλες ή χωρίς), χαίρομαι πολύ που ένιωσες απόλαυση!
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μου αρέσουν αυτά τα μπλογκοπαιχνίδια
    που μαθαίνουμε και κάτι για τον / την μπλόγκερ
    γράφουμε που γράφουμε ο καθενας στο μπλογκ του άλλου χωρις να εχουμε δει ο ένας τον άλλο ποτέ
    ας είναι κι έτσι να μάθουμε και κάποια πράγματα
    και μου άρεσε που ''γνώρισα'' μέσα από τις απαντήσεις κάτι για την μπλόγκερ αρτίστα του βωβού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου, για την επίσκεψη και το όμορφο σχόλιό σου.
      Χαίρομαι που συμφωνείς.
      Αξίζει να γνωριστούμε καλύτερα, όσο τουλάχιστον επιτρέπουν οι συνθήκες και το μέσο.
      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
    2. Ναι Δελφινάκι! κι εμένα μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια και το συγκεκριμένο το απόλαυσα πάρα πολύ, γιατί με γύρισε σε παλαιότερες εποχές, τότε που παίζαμε πιο συχνά!
      Σ’ ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου!

      Διαγραφή
  11. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα κείμενα σου στο αρτιστομπλογκ αναρωτιόμουν πόσες λέξεις να γράψω σε σχόλιο για να μην σε κάνω να βαρεθείς να απαντήσεις. Στη συνέχεια διαπίστωσα πως θα απαντήσεις βαριέσαι δεν βαριέσαι και θα το κάνεις και πολύ καλά μάλιστα, σε τέτοιο δε σημείο που δεν θα φαίνεται πως βαριέσαι ακόμα και αν το γράψεις δεν θα σε πιστέψουμε !!! Ναι ναι παράλογο είναι χαχαχα ή μήπως η "κατάρα της ευστροφίας" δηλαδή να βαριέται κάποιος αστείρευτα αλλά που να βρει κάποιον να τον καταλάβει χαχαχαα Εγώ εγώ ο ορισμός της τεμπελιάς όλο με βάζουν να κάνω πράγματα, ε και τα κάνω τι να κάνω...
    Είναι και αυτό που λες, 132+ μέρες δυσκολεύεσαι (ποια εσύ) να βρεις λόγο που θα σε κάνει να μην χάσεις το χαμόγελό σου!!! Και με κάνει να σκέφτομαι(?)να δεις που δεν θέλει να βρει το λόγο γιατί έχει φοβηθεί πως θα απλωθεί ένα χέρι και θα της το αρπάξει και έτσι θα προστεθεί και άλλο γεγονός που θα σε βάλει κάτω να σε διαμορφώσει ... ή απλά βρίσκεσαι σε συναγερμό του στιλ δεν έχουμε ώρα για χαμόγελα.

    Ποιο είναι το μουχρώμα. ε το έψαξα τι να κάνω έπρεπε να ξέρω, γιατί εγώ όλα τα ξέρω αλλά δεν μιλάω παρά μόνο αν με τσιγκλισουν λίγο καθότι είμαι φύση και θέση και ξερόλας και πολυλογού προσέχω μην με βαρεθούν εύκολα πριν τους βαρεθώ εγώ χαχαχαχαχα
    Βάλε έμπνευση και φως Αρτίστα σε ότι...

    Το ότι η αφορμή για να δώσεις αυτή τη συνέντευξη ήταν το φόρεμα που έραψες (τρόπος για να ευχαριστήσεις την Μία) μπορώ να το καταλάβω μόνο εγώ το λιονταράκι χαχαχαχα

    Πάω να ακούσω τα τραγούδια είμαι σίγουρη δεν ταιριάζουμε καθόλου ... αλλά αυτό με το παγωτό ωωωω ναι δική μου είσαι χαχαχαχα
    βαριέται, φόρεμα, μουχρωμα, παγωτό και για κερασάκι Ήρωας που την κάνει ζάφτι χαχαχαχα

    σημείωση εσωτερικός διαλογος: Να φέρω αυτό το αστέρι εδώ, εκείνο εκεί να ισιώσω και αυτό το αστεράκι, να φέρω μυτη με με μύτη αυτά τα δύο ... ουφ που θα πάει να τον βρω τον συνδιασμό να βρει νέο καλοκαιρινο προορισμό αντάξιο των προ ζαχαροπλαστείου.
    Χάρηκα Αρτίστα για την συμμετοχή σου. Απολαυστική σαν "λιωμένο παγωτό" που κυλάει στο σώμα :)

    @Μαρία Γ... είσαι εσύ μια! απαπαπαπα αααα θέλω και εγώ να μου πάρεις συνέντευξη! χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ..πρόλαβες και μου πήρες εσύ πρώτη.
      Τι να σου κάνω μάνα μου :)

      Διαγραφή
    2. Πω πω! Πώς το κατάλαβες Μάνια; Αλήθεια βαριέμαι κάτι φορές. Και, όντως, βαριέμαι ή όχι, θα απαντήσω. Γιατί όταν ξεκινάω να απαντάω, βαριέμαι στην αρχή που γράφω τις πρώτες λέξεις, αλλά μετά παθαίνω αυτό που λένε "Τρώγοντας έρχεται η όρεξη" και όλα καλά!
      Λοιπόν, το μούχρωμα και το λυκαυγές είναι δυο λέξεις που χρησιμοποιούνται σε μυθιστορήματα, ποιήματα και τέτοια και που την πρώτη φορά που τις διάβασα, μου έφεραν απίστευτα γέλια και, δυστυχώς ή ευτυχώς, συνεχίζουν να μου τα φέρνουν.
      Είναι δυο λέξεις που τις ψιλοκοροϊδεύω και δεν αισθάνομαι καμιά ντροπή γι αυτό.
      Όπως αντιλαμβάνεσαι, ουδόλως με εμπνέουν αυτές οι λέξεις και οι ώρες που τους αντιστοιχούν για σοβαρά πράγματα. Με εμπνέουν όμως για γέλιο!
      Καλά, τη Μία την είχα ευχαριστήσει ήδη με ιδιαίτερο ποστ, όταν είχα παραλάβει το ύφασμα, αλλά ευκαιρία ήταν τώρα που έγινε και το φόρεμα.
      Ναι, τα ακούσματά μας δεν ταιριάζουν, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία, μιας και δεν συγκατοικούμε.
      Μιλ μερσί Μάνια. Για όλα!

      Διαγραφή
  12. Μαρία Γ. Καταπληκτική παρουσίαση-συνέντευξη!
    Γνώρισα την Αρτίστα εδώ γύρω στη γειτονιά και διαπίστωσα πως πρόκειται για ένα χαρισματικό άνθρωπο με αισθητική, με έξυπνο χιούμορ, πολύ χρήσιμο για τις μέρες μας, με γοητευτικό λόγο με ιδιαίτερα συναισθηματική ερμηνεία και επιδεξιότητα.
    Τη φαντάζομαι σαν την πλούσια στους δέκα μικρούς Μήτσους (αν θυμάμαι καλά Εμμανουέλα) σικ εμφάνιση, με αρμονία στις κινήσεις, με μικρές πινελιές εκκεντρικότητας, σχεδόν ποτέ καθιστή (το είπε άλλωστε, ξαπλωμένη στο ανάκλιντρο-τύπος Ρωμαίας αυτοκράτειρας) με άψογο μακιγιάζ, απαραίτητα μαύρα σατέν γάντια, αν καπνίζει...μακριά μαύρη πίπα (όπως αρμόζει σε μια Αρτίστα)
    Μπορεί να καίει τα τόουστ αλλά παραμένει σαγηνευτικά αδιάφορη σε μια αξιοπρεπείς κουζίνα με μυρωδιές και λιχουδιές που σου γαργαλάνε τη μύτη (άρα ποιος νοιάζεται για τα τόουστ )
    Θα μπορούσα να πω πολλάααα ακόμη (τι άραγε που δεν έχει ειπωθεί) αλλά καταλήγω στο ότι είναι μια Αρτίστα με όλη τη σημασία της λέξης, με καρδιά μικρού παιδιού, που αγαπά την ομορφιά, πιστεύει στη φιλία και μπορεί να την συγκινούν απλές, ρομαντικές εικόνες αλλά στέκεται εξ ίσου δυνατή στην καθημερινότητά της.
    Την ευχαριστώ που είναι στη ζωή μου και εύχομαι να είναι πάντα καλά!
    Ευχαριστώ και σένα Μαρία για τη φιλοξενία!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε πως για να αναγνωρίσεις την ομορφιά ενός άλλου πλάσματος, την έχεις σίγουρα κι εσύ.
      Χαίρομαι πολύ για την γνωριμία αγαπητή Αννίκα.
      Σ’ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή και το ευγενικό σου σχόλιο.
      Καλημέρα :)

      Διαγραφή
    2. Αννίκα, τι όμορφα λόγια είναι αυτά!
      Για να δούμε τώρα πόσο απέχουν από την πραγματικότητα…
      Το έξυπνο χιούμορ το λένε κι άλλοι, άρα μάλλον σωστό μου φαίνεται. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω διαπιστώσει και αν συμβαίνουν, γίνονται ερήμην μου!
      Αχ ναι, εκείνη η πλουσία στους Μήτσους! Πόσο θεά! Είμαι κοντά σε αυτήν. Όχι στην οικονομική επιφάνεια, αλλά και τα γαντάκια μου τα σατέν τα έχω και καπνίζω και μεγάλη συλλογή με πίπες έχω. Και κοντές και μακρύτερες και μια πολύ μακριά, για τις εξαιρετικές βραδιές. Έχω και μία που έχει κάτι στρασάκια επάνω της και μπορείς να τη δεις στην κεντρική φωτογραφία του βλογ μου, μαζί με τον μαργαριταρένιο κολιέ που μου χάρισε η συγχωρεμένη η θεία μου η Φεβρωνία και μια καρφίτσα με φτερά και πούπουλα, που πολύ την αγαπώ.
      Πράγματι, μου περνάνε παγερά αδιάφορα τα καμένα τόουστ!
      Με συγκινούν οι ρομαντικές εικόνες, ίσως είμαι στο βάθος και κάπως ρομαντική, στο πολύ βάθος, στο χαίρε βάθος αμέτρητον, αλλά το κρύβω καλά, μη με ρωτήσεις γιατί, δεν θα σου πω.
      Χμ, τελικά σε σχέση με το άτομό μου έχεις πέσει μέσα σχεδόν σε όλα!
      Εύγε Αννίκα και σ’ ευχαριστώ πολύ τόσο για τα καλά σου λόγια, όσο και για την παρουσία σου στο βλογ μου, η οποία παρουσία σου με τιμά ιδιαιτέρως!

      Διαγραφή
    3. Oh madam η τιμή δική μου!
      Κίσιζ....

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα σας..
    Αποκαλύπτω ότι Αρτίστα διαβάζω και μάλιστα με το χαμόγελο να μην σβήνει καθ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.. Βρίσκω εξαιρετικό το χιούμορ της.. Σήμερα διαπιστώνω ότι τυγχάνει και αριθμομνήμων..! Το Κιβώτιο είναι πρόκληση, έχει περίπου 11 ευρώ και θα το αγοράσω για να σχηματίσω άποψη για την ανθρώπινη μοίρα (παρότι δεν με εξιτάρουν τα μυθιστορήματα , αλλά τα διηγήματα)..
    Αρτίστα έχω κάποιο κενό, γιατί δεν συνέχισες την δημοσιογραφία και μετά τον θάνατο του εκδότη , έντυπα μέσα υπήρχαν..? Και αυτό δεν το σημειώνω τυχαία.. Θέλω να κεντρίσω το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο και να ζητήσω δύο βοήθειες.. Βλέπεις δεν έχω ιδιαίτερες παρτίδες με την εξουσία του δήμου Άργους και δυσκολεύτηκα τα μέγιστα.. Ο υπάλληλος και ο πολιτικός του προιστάμενος μου απάντησαν έμμεσα «..ψάξε σε άλλες πηγές..». Ψάχνω λοιπόν , να βρω μια τοποθεσία (παλιά) και έναν άνθρωπο που τα ίχνη του μιλάνε για Άργος (σημερινό)..

    # Αρτίστα καλή σαν σκέψη να σχολιάσει και ο Ήρωας.. μόνο που έκλεψε την παράσταση..!
    # μεγάλη επιτυχία Μαρία να πάρεις συνέντευξή από την Αρτίστα , αυξάνεις κατακόρυφα την αναγνωσιμότητα στο μπλοκ σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κύριε Τάσο Κάβουρα, δεν είχα την τιμή να σας συναντήσω ξανά και χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω.
      Σε αντίθεση με σας, εγώ δυστυχώς μοιράζομαι ένα πολύ σύντομο παρελθόν με την εν λόγω καλλιτέχνιδα. Συνελόντι ειπείν, δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο και την εμπειρία θαρρώ, να μετρήσω καλύτερα τις συνέπειες της επιλογής μου.
      Σας διαβεβαιώ όμως, πως θα σηκώσω με αξιοπρέπεια το φορτίο της αυξημένης αναγνωσιμότητας και την –όποια, λέμε τώρα- επόμενη φορά, θα το σκεφτώ καλύτερα.
      Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και το σχόλιό σας.
      Συμμερίζομαι απόλυτα την αγάπη σας για το χιούμορ και τον θαυμασμό σας για την καλλιτέχνιδα!!
      Με εκτίμηση
      Μαρία Γ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Κάβουρα, η παρουσία σας εδώ είναι μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς δεν ήξερα ότι διαβάζετε τα ποστ της αρτίστας.
      Το "Κιβώτιο" είναι το πιο, πιο, πιο αγαπημένο μου βιβλίο. Μιλάει για... Όχι δεν πρόκειται να αποκαλύψω τίποτα, για να μην χαλάσω την αγωνία σε όσους πρόκειται να το διαβάσουν!
      Και τώρα στο θέμα της εργασίας.
      Δεν συνέχισα σε άλλη εφημερίδα, αν και γνωρίζω καλά ακόμα δύο εκδότες αντίστοιχων εβομαδιαίων εφημερίδων, διότι δεν είμαι δημοσιογράφος (το έχω δηλώσει σε διάφορα ποστ, αλλά και σχόλια). Στην εφημερίδα έκανα επιμέλεια κειμένου και επίσης αντέγραφα στον υπολογιστή τα άρθρα και τα σχόλια του εκδότη, καθώς ήταν ξένος προς κάθε είδους πληκτρολόγιο και ότι έγραφε ήταν χειρόγραφο.
      Οι άλλοι εκδόται και γνωρίζουν από πληκτρολόγια και δεν έχουν άρνηση προς την τεχνολογία και έχουν ήδη καλούς επιμελητές κειμένων!
      Γι αυτό και δεν εργάζομαι πλέον. Αλλά είναι και κάπως βολικό, από μια μεριά, επειδή είναι και η μητέρα μου εντελώς κατάκοιτη από τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ πλέον να απουσιάζω πολλές ώρες από το σπίτι.
      Όπως και να έχει το πράγμα, σας ευχαριστώ που ψάχνετε και που διαβάζετε την αρτίστα και που είστε εδώ σήμερα!

      ΥΓ. Είπα να δώσω και στον Ήρωα μία χαρά, διότι μη με βλέπετε έτσι, κατά βάθος είμαι καλός άνθρωπος! Άλλωστε έχω βαρεθεί να κλέβω η ίδια την παράσταση συνεχώς!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας..
      Σε χρόνο dt η Αρτίστα ανταποκρίθηκε.. έδειξε ενδιαφέρον, το έψαξε, και έχω συνολική εικόνα και κατεύθυνση στις αναζητήσεις μου..!
      Προσηνής, ευγενική, διακριτική, με εναργή λόγο..! Αυτά διέκρινα στην Αρτίστα μας..

      Θεωρώ υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω την ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προσφοράς και να την ευχαριστήσω δημόσια..!

      Διαγραφή
    4. Ω!
      Κύριε Κάβουρα, μα δεν έπρεπε...
      Αν δεν ήμουν αρτίστα του βωβού, θα κοκκίνιζα!
      Ειλικρινά εύχομαι να βρείτε κάποια άκρη με τις αναζητήσεις σας.
      Να είσθε καλά!

      Διαγραφή
  14. Λοιπόν αυτό το μπλογκ, το ''σιγά τα αυγά'' με τις κότες στο backround το θυμάμαι και ίσως να είχα σχολιάσει κι όλας!
    Θα το ξαναπώ, εξαιρετική ανάρτηση αλλά και όλα τα σχόλια εκπληκτικά.
    Αρτίστα μου νιώθω τη χαρά σου, δε χρειάζεσαι τακούνια σήμερα, έχει ψηλώσει το μέσα σου, η αυτοπεποίθηση σου (μη πεις όχι) :)

    Πιό πολύ από όλα σου μ'άρεσε που αναφέρεις τη φιλία σου με την Μαρίνα.
    Αλλά ναι μόλις θυμήθηκα τα όσα μου έχεις πει κατά καιρούς για τους φίλους σου!
    Είναι σπουδαίο και να τους έχεις και να τους εκτιμάς.

    Φιλιά
    καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά θυμάσαι Φις Άι.
      Είχες σχολιάσει αρκετές φορές, μόνο που τότε σχολίαζες ως «Καρδούλα». Δηλαδή η φωτογραφία προφίλ σου ήταν μια καρδούλα κι εγώ σε αποκαλούσα «Καρδούλα»!
      Άντε, να σου πω και κάτι ακόμα: Δεν φοράω ποτέ τακούνια. Όχι γιατί είμαι ψηλή, το αντίθετο, αλλά γιατί είμαι ανισόρροπη και πέφτω με αυτά!
      Οι φίλοι μου είναι η περιουσία μου!
      Κίσιζ Φις Άι!

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια είναι, παλιότερα ήταν καρδούλα, και εσύ τότε ήσουν Άννα, από ό,τι θυμάμαι. Ωραίες εποχές!

      Διαγραφή
    3. Και σαν "Λουΐζα Γκανούτα είχα κάνει θραύση, αλλά τότε δεν με είχες βρει ακόμα!

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά κάνεις που δε φοράς τακούνια, τέτοια προσωπικότητα δεν τα έχει ανάγκη.
      Ούτε εγώ τώρα πια. Και πέφτω και άλλα πολλά!

      Ώστε θυμάστε τοόοοσα πολλά και εσύ και η Πίπη!

      Έμαθα και το όνομα σου ''Άννα'' !!!
      Για τους φίλους σου θυμάμαι όλες τις συζητήσεις μας και έχω θαυμάσει πολλές φορές!
      Είναι πολύ τυχεροί που σε έχουν στην ζωή τους :)

      Περιμένω με αγωνία την επόμενη ανάρτηση σου.
      Ο ξάδερφος σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, κι εσύ εκπληκτική παρουσιάστρια!

      Φιλιάαα

      :-)))

      Διαγραφή
    5. Ναι σωστά Φις Άι, ένα από τα ονόματά μου είναι το Άννα.
      Έχω κατά καιρούς πάρα πολλά!
      Το πραγματικό μου δεν το έχει μάθει κανείς ακόμα!
      Ίσως κάποτε να το αποκαλύψω... Ίσως και όχι.
      Η επόμενη ανάρτηση θα είναι για τον εξάδελφο και η μεθεπόμενη θα αργήσει πάρα πολύ, καθώς έχω ακόμα το πήγαινε έλα εδώ πέρα μέσα και δεν μου μένει και πολύς χρόνος.
      Κίσιζ Φις Άι!

      Διαγραφή
  15. Η Αρτίστα. Τι να πρωτοπω για τη κατέ. Είμαστε φίλες από αρχαιοτάτων χρόνωνε. Αυτή βέβαια είναι μεγαλύτερη μου 5 χρόνια, να τα λέμε κι αυτά!!1
    Τη ξέρω παρα πολύ καλά και θα τα πω όλα οσα ξέρω γιατι εδώ πληρόνονται όλα!!!!!!! Του λόγου μου δε θα μιλαγα μα είδα που λέει για μενα και συγκιίθηκα κι ειπα να πω.
    Γνωριστίκαμε μια νύχτα σ ένα παρακμιακό γκέι μπαρ το Γρανάζι που συχναζε τότε η Αρτίστα και την αγάπησα με το γεια σας!!!!Από τότε δε μας έχει χωρίσει τίποτα μόνο η απόσταση τρια χρόνια τωρα που ζω στο Βερολίνο.
    Καλοσυνάτη μελιστάλαχτη δε φανταζεστε πόσο!!!!!!!!! πάντα με το καλό το λόγο!!!!!! Να μου τα χωνει να με σιχτιρίζει να ξυνίζει τη μουρη της όταν δεν της αρέσει κάτι που κάνω να μου τη λεει για την ορθογραφία μου τη χάλια η Μπαμπινιώτισα. Κι όλο τι μπενάβεις μαρή Μαρίνα και τετοια με τα λιγα καλιαρντά που καταφερε να μαθει πλάι μου!!!!!! Έχω τραβήξει των παθών μου το τάραχο από τη κατέ μέχρι και που με είχε βάλει με το έτσι θέλω και με εκβιασμούς ψυχολογικους να γράφω μια τεκνοσκριβού μια φορα το μήνα στο πρώτο της μπλοκ. Αξεχαστες εποχές!!!!!!!!!! Και δεν εχουν τελειωμό αυτά που μου χει κάνει να ναι καλα η γυναικα...........
    Όμως έχετε δίκιο σε κάτι. Άμα σ αγαπάει και μερικες φορές κι άμα δε σ αγαπάει και νιώσει πως χρειαζεσαι βοήθεια είναι εκεί δίπλα σου ο κόσμος να χαλάσει. Εγώ πολύ την αγαπάω και το ξερει. Αυτό είναι το λάθος μου. που το ξέρει!!!!!!!!!!
    Αυτά και χάρηκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μαρίνα Ζέας.
      Λένε πως οι δυνατές φιλίες είναι σαν τους ταιριαστούς γάμους. Άμα δεν ταιριάζουν, δεν συμπεθεριάζουν και στην δική σας περίπτωση η χημεία που σας συνδέει - και η φυσική μην πω- φωνάζει από μακριά.
      Εύχομαι να είστε πάντα έτσι. Μοιράζεστε κάτι σπάνιο!
      Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο :)

      Διαγραφή
  16. Εντάξει τι να πω...! Μέσα σε ένα καλοκαίρι ανενεργό, περίεργο και δύσκολο δώσατε μια υπέροχη αύρα!
    Υπέροχη παρουσίαση και ακόμα πιο υπέροχη και αυθεντική η συνέντευξη.

    Κυρίες μου χαίρομαι για την γνωριμία και σας ευχαριστώ που αφιερώσατε τον χρόνο σας και μοιραστήκατε κάτι από εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε;
      Όχι τίποτε άλλο, μα να μη λένε μερικοί-μερικοί ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις!
      Διότι αν δεν είναι είδηση η αρτίστα να απαντάει σε διάφορα, τότε τι;

      Εν τω μεταξύ, όπου να 'ναι, περιμένω να ανταποκριθεί ο φίλτατος αείποτε, οπότε και να συνεχιστεί η ιστορία!
      Υποθέτω ότι όταν θα είναι για δημοσίευση, θα πρέπει να σας ενημερώσω σχετικά...

      Κι εγώ χάρηκα για τη γνωριμία και ευχαριστώ κι εσάς, εκτός από τη Μαρία Γ. για το όλο θέμα!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Αρτίστα ο φίλτατος αείποτε ανταποκρίθηκε και δήλωσε έτοιμος. Πιο πάνω είναι. Θα το βρεις. Σου έχω εμπιστοσύνη.
      Καλή εσπέρα.

      Διαγραφή
    3. @Μαρία Γ.
      Ναι και όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά έστειλε και τα δέοντα!
      Τρέχω, διότι θαρρώ πως έχω δουλειές με φούντες!
      Γεια σου Μαρία Γ.!

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι πολύ, που χαίρεσαι Κατερίνα μας.
      Η ιδέα σου υλοποιείται απ' όλους τους συμμετέχοντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
      Ο αγώνας συνεχίζεται!
      Ψυχή βαθιά!

      Διαγραφή
  17. Πω πω πω αυτό και αν είναι σχολιασμός, μισή ώρα διαβάζω και πολύ το ευχαριστιέμαι!
    Την Αρτίστα μας, την πρωτοσυνάντησα πριν κάτι χρονάκια με άλλο όνομα που δεν θα αποκαλύψω μια και τα αποκαλυπτήρια τα κάνει άψογα με το γνωστό της χιούμορ η ίδια!
    Χάρηκα που εμφανίστηκε και ο Ήρωας και του προτείνω τώρα που η Αρτίστα μας, έχει σκοπό να βουβαθεί για όσο, να αναλάβει εκείνος την ενημέρωση της μπλογκογειτονιάς που σίγουρα θα το κάνει με χιούμορ και χωρίς να καίει τοστάκια... για να είναι ακόμα "εκεί" θα πρέπει να διαθέτει μπόλικο!
    Αγάπη πολύ Αγάπη ξεχειλίζει από εδώ και αυτή η ανάρτηση- συνεργασία των αγαπημένων κοριτσιών, είναι το φάρμακο που χρειαζόμαστε για να μη πέσουμε στην παγίδα της κορονοτρομοκρατίας!
    ΑΦιλάκια, γλυκά, τρυφερά, αισιόδοξα, χαμογελαστά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εκτιμώ πολύ Άιναφετς, που δεν αποκαλύπτεις! Είναι σημαντικό για εμένα.
      Κοίτα, δεν βουβάθηκα τελείως ακόμα, απαντώ εδώ πέρα μέσα και έχω να ετοιμάσω και την αντίστοιχη "συνέντευξη" για τον εξάδελφο και μετά από όλα αυτά, μάλλον θα θελήσω να τιμήσω τον τίτλο της βωβής!
      Είναι μια πολύ καλή ιδέα να αναλάβει ο Ήρωας τα διάφορα, πλην όμως δεν θέλει κι εγώ δεν έχω και πολλά εις βάρος του για να τον εκβιάζω.
      Φυσικά θα μπορούσα να τα κατασκευάσω, αλλά η ζέστη είναι ακόμα πολύ μεγάλη εδώ και το μυαλό μου δεν κατεβάζει ιδέες.
      Όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας προς το παρόν, μιας και η απόλυτη βουβαμάρα αργεί, από ότι βλέπω.
      Όταν με το καλό έλθει, το ξανακουβεντιάζουμε!
      Μιλ μερσί για την παρουσία σου εδώ!
      Μπιζούδια μαγισσούλα μου!

      Διαγραφή
  18. Αγαπημένη Στεφανία, εδώ πέρα μέσα, που λέει και η Αρτίστα, επί της ουσίας, στήνουμε όλοι μαζί τον καινούργιο σύνδεσμο που σκοπεύει να ενσωματώσει στο blog της με τίτλο "Έγραψαν για την Αρτίστα".
    Γι' αυτό τον σκοπό αγωνιζόμαστε όλοι εδώ πέρα μέσα.
    Σ'ευχαριστούμε λοιπόν άπειρα για την συμμετοχή σου σε αυτήν την ευγενή προσπάθεια.
    Μία για όλους και όλοι για μια!!
    Να είσαι καλά,καλό βράδυ με πολλά γλυκά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Μαρία Γ.
      ("Επί της ουσίας, στήνουμε όλοι μαζί τον καινούργιο σύνδεσμο που σκοπεύει να ενσωματώσει στο blog της με τίτλο "Έγραψαν για την Αρτίστα".
      Κλαίω. Γοερά. Από τα γέλια.)

      Ναι, τι;
      Έτοιμο είναι το "Έγραψαν για την αρτίστα".
      Το έφτιαξα, το πήγα στον κορνιζά για τα σχετικά και είναι ήδη στη θέση του.
      Στο σάιδμπαρ του βλογ, κάτω από το βλογρόλ!

      Διαγραφή
    2. Τι ωραίο καδράκι!!! λάδι 4Χ4;
      Μούρλια! Ελπίζω να το σετάρεις και με κίτρινες πουά κουρτίνες.
      Κάνεις πλάκα τώρα;
      Θέλεις σκότωμα Αρτίστα του βωβού! Τον τρόπο θα τον σκεφτώ αργότερα...

      Διαγραφή
    3. Γιατί καλέ Μαρία;
      Αφού είναι ωραίο αναμνηστικό!
      Άλλωστε πάντα κρατάω τον λόγο μου και ό,τι λέω το κάνω.
      Πάντως δεν ανησυχώ, γιατί τον τρόπο μπορεί να τον βρεις, το θέμα είναι να βρεις κι εμένα! Χο χο χο!

      Διαγραφή
    4. Μαρία είναι φοβερή δεν παίζεται! Φυσικά το είδα το καδράκι που είναι λεπτό και όμορφο. Φυσικά και το άνοιξα. Σαν μυστική κρύπτη είναι και ....τσουουουουπ ξαναβρέθηκα στον όμορφο κόσμο μιας μεγάλης αγκαλιάς από την εδώ συντροφιά.
      Αρτίστα μου, η τέχνη μιλάει στο αίμα σου, δεν παίζεσαι γλυκιά μου. Εξαιρετική επινόηση.

      Διαγραφή
  19. Αντε τώρα να βρεις να πεις κάτι έξυπνο που δεν το έχουν πει άλλοι μέσα στα σχόλια εδώ για την Αρτίστα μας... μια την έχουμε...και τι Αρτίστα!!!
    Πάρα πολύ καλά έκανες Μαρία μου και την συμπεριέλαβες στο παιχνίδι αυτό..
    Οχι που δεν ψυχανέμιζόμαστε το έξυπνο και αυτοσαρκαστικό χιούμορ της...που την κάνει να ξεχωρίζει και που κατά βάθος όλοι το έχουμε ανάγκη...είναι το σήμα κατατεθέν της!!!
    Την είχα "γνωρίσει" πάλαι ποτέ.. με όλες τις αλλαγές της...και πάντα με τραβούσε κοντά της με τον μοναδικό τρόπο που παρουσίαζε ακόμα και το πιο απλό θέμα...
    Ναι να βάλεις σύνδεσμο "Εγραψαν για την Αρτίστα" γιατί όταν θα έχουμε τις μαύρες μας θα ερχόμαστε και θα χαμογελάμε με τις απαντήσεις της...κανείς δεν την φτάνει σ αυτό ε; συμφωνείς Μαρία;
    Και τώρα τα δυο μας Αρτίστα μου...ΑΠΛΆ Σ ΑΓΑΠΩ.!!!!! 💚🧡💙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη τον έβαλα τον σύνδεσμο "Έγραψαν για την αρτίστα"!
      Μπορείς να πας στο βλογ μου και να τον θαυμάσεις. Του έβαλα και κορνίζα. Εκεί στη δεξιά πλευρά κατεβαίνοντας θα τον βρεις.
      Ρουλάκι μου σε ευχαριστώ που είσαι εδώ σήμερα και δίπλα μου από την εποχή του ola de palabras!
      Φιλί μεγάλο σου στέλνω!

      Διαγραφή
    2. Τελικά, είμαι η πιο καινούργια μεγάλη φίλη της Αρτίστας, "εδώ πέρα μέσα" χαχα
      Η αλήθεια είναι πως έπαθα ένα κου ντε φούντρ, όταν την πρωτοδιάβασα και ένιωσα σαν να είχα μόλις ανακαλύψει τη Γη του Πυρός, ως προς την επικινδυνότητα του εγχειρήματος εννοώ.
      Τελικά σκέφτομαι πως το χιούμορ, το δυνατό χιούμορ, κρύβει πολύ μυστήριο και κάνει τους ανθρώπους που το διαθέτουν, έντονα ελκυστικούς. Σου δημιουργούν τη διάθεση βρε παιδί μου, να τους γνωρίσεις περισσότερο.
      Τον σύνδεσμο τον έβαλε. Ναι. Αλλά πώς τον έβαλε. Σε κάδρο. Γράφουμε ιστορία "εδώ πέρα μέσα" Σμαραγδάκι μου, αυτό βλέπω εγώ χαχα
      Σ'ευχαριστώ πολύ, κι εγώ, για το όμορφο σχόλιό σου.
      Καλό μεσημέρι.

      Διαγραφή
    3. "Τον σύνδεσμο τον έβαλε. Ναι. Αλλά πώς τον έβαλε. Σε κάδρο. Γράφουμε ιστορία "εδώ πέρα μέσα" Σμαραγδάκι μου, αυτό βλέπω εγώ".
      Κλάμα. 😂😂😂

      Διαγραφή
  20. Ως ξεχασιάρα παρέλειψα Αρτίστα μου να γράψω το κάτι τις μου για τα εποχιακά σου ακούσματα... το Ανοιξιάτικο το λάτρεψα λόγο μουσικής και συνονόματης.!!! 🌙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρτίστα του Βωβού... χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μια προσωπικότητα με τόσο ιδιαίτερο χιούμορ, που αρνείται να εγκαταλείψει το χαμόγελο της ακόμα και στα πολύ δύσκολα, που έχει αποφασίσει ότι η ζωή είναι όμορφη, παρά τις πολλές άσχημες στιγμές της.
    Μαρία, πολύ καλή η επιλογή σου, μας έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα αξιόλογο άτομο από την απέραντη μπλοκογειτονιά μας.
    Την Καλημέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι που σας γνωρίζω κύριε Διακοβασίλη!
      Και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
      Σας εύχομαι δε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ Βασίλη μου.
      Καλή μου βγήκε τελικά χαχα
      Να είναι καλά και να σκορπίζει γύρω της πάντα χαμόγελα με τον αυτοσαρκασμό και το ανατρεπτικό της χιούμορ.
      Καλό μεσημέρι.

      Διαγραφή
  22. Επιπλέον... αξιόλογο το μπλοκ σου Αρτίστα!!! το κολλάω στη λίστα μου :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!
      Να είσθε καλά!
      Θα περάσω να ανταποδώσω την επίσκεψη το συντομότερο δυνατόν!

      Διαγραφή
  23. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και τελειωμό δεν έχουν τα σχόλια.
    Μαρία σήκωσες τσουνάμι με την συνέντευξη της Άρτίστας που μόνο του βωβού δεν είναι.
    Κι εγώ την γνώρισα από το προηγούμενο βλογ της το σιγά τ αυγά.
    Το βλέμμα της κότας θα μου μείνει αξέχαστο.
    Χαίρομαι που σε γνωρίσαμε λίγο ακόμα Άρτίστα μου και γνωρίσαμε επιτέλους και τον Ήρωα.
    Σειρά έχει ο Όσιος;
    Μου αρέσει το χιούμορ σου κι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα.
    Στεναχωριέμαι που απουσιάζεις αλλά κατανοώ πλήρως τη διάθεσή σου αυτό το διάστημα.
    Σε σκέφτομαι συχνά και σου έστειλα χαιρετίσματα με κοινή φίλη βλογκερ.
    Ελπίζω να σου τα έδωσε.
    Πολύ ωραία η σκέψη σου Μαρία να πάρεις συνέντευξη από την Άρτίστα.
    Εύχομαι να έχεις κουράγιο και δύναμη.
    Να προσέχεις τον εαυτό σου και τον Ήρωα.
    Μη του στερείς τα καμένα τόουστς, τα έχει συνηθίσει τόσο πολύ ο έρημος.
    Φιλιά πολλά και στους δυο σας.
    Ελπίζω να μη δημιουργηθεί πρόβλημα 😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω, τι θυμήθηκες!
      Το βλέμμα της κότας! Που μας κοίταζε όλους απειλητικά και ετοιμαζόταν να μας πετάξει το αυγό που έπαιζε στο κεφάλι!
      Ναι, τα έλαβα τα δέοντα από την κοινή φίλη!
      Να είσαι καλά Ρένα μου κι ευχαριστώ που με έχεις στο νου σου και που είσαι εδώ σήμερα, αλλά και τόσα χρόνια μαζί μου και θα ασπαστώ εκ μέρους σου και τον Ήρωα!
      Κίσιζ Ρένα Χριστοδούλου!

      Διαγραφή
    2. Ρένα, δεν θα το πιστέψεις, κοίτα τι βρήκα!

      Εκείνη την κότα που είχα στο "Σιγά τ' αυγά".
      Που την είχα βαφτίσει "Βιολάντω η τζαζλή".

      Εδώ:https://static.wixstatic.com/media/3430b9_2aff4415a3e6470483232a695507135e~mv2.gif

      Διαγραφή
    3. Κότα!
      Μα τι κότα!
      Τη σκιάχτηκα λίγο. Ε
      ίναι έτοιμη για όλα. Αποφασισμένη να την κάνει τη ζημιά.
      Κάποια μου θυμίζει..

      Διαγραφή
    4. Πολύ ωραία κότα.
      Είχε κάνει θραύση τότε στο βλογ.
      Αλλά ιδέα δεν έχω για το ποια μπορεί να σου θυμίζει...

      Διαγραφή
    5. Πώς να έχεις ιδέα Αρτίστα μου; Ανήκει στο μακρινό σκοτεινό παρελθόν μου..

      Διαγραφή
    6. Σκοτεινό παρελθόν ακούω κι εξιτάρομαι η αρτίστα!
      Και αν ήμουν αδιάκριτη θα ρωτούσα και τα τι και τα πώς και τα πότε, αλλά με διακρίνει μια διακριτικότητα και δεν θα ρωτήσω.



      Άσχετο, αλλά εδώ και μία εβδομάδα έχω περάσει πάρα πολύ ωραία εδώ πέρα μέσα.
      Μιλ μερσί Μαρία Γ.!

      Διαγραφή
    7. Τι διακριτική διακριτικότητα είναι αυτή!!! (τρία έβαλα; ας τα κομμάτια δεν τα σβήνω κι ας με μαλώσει ο αγαπητός ολίγιστος)
      Μι του, του, του, Αρτίστα του βωβού. :)
      Σε φιλώ πεντάγλυκα.

      Διαγραφή
  24. Γεια σου Ρένα :)
    Aυτή ακριβώς τη λέξη θα σκέφτομαι κι εγώ από εδώ και πέρα για την Αρτίστα. "Τσουνάμι" πραγματικό. Σήκωσε πολλά μποφόρ, είχαμε όλα τα θαλάσσια καιρικά φαινόμενα εδώ πέρα μέσα (δική της έκφραση) και την απολαύσαμε για ακόμα μια φορά σε έξτρα λάρτζ έκδοση, λόγω διακοπών. Μας είπε...της είπαμε... :) Απόλαυση!
    Σ'ευχαριστούμε για την επίσκεψη Ρένα μου, και το όμορφο σχόλιό σου.
    Να είσαι καλά και να δημιουργείς ομορφιές, όπως εσύ ξέρεις.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι ωραία ανάρτηση Μαρία μου. Και με την Αρτίστα δεν έχουμε πάρε δώσω (αλήθεια γιατί;) Θα το διορθώσω άμεσα γιατί πολύ ενδιαφέρουσα είναι και τα σχόλιά της είναι ανεπανάληπτα.
    Πάω να διαβάσω και τούτα τα σχόλια γιατί δεν είχατε άλλη δουλειά ε; Ούτε ένα μπάνιο στη θάλασσα; Απαντήσεις και ανταπαντήσεις είστε μάνα μου πάω να σας διαβάσω...
    Φιλιά και στις δυο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Άννα Φλο, μόλις είδα αυτό το σχόλιο και το είδα τυχαία επειδή ήμουν κάπως θλιμμένη σήμερα και ήλθα να χαζέψω τα σχόλια και να ξαλεγράρω λίγο.
      Την απάντηση αυτή μάλλον δεν θα τη δεις ποτέ, μιας και έχουν περάσει πολλές ημέρες, αλλά όπως και να έχει θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το ότι ήδη με επισκέφτηκες και πλέον συναντηθήκαμε!
      Κίσιζ Άννα Φλο!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή μου Άννα, εγώ "αγρόν ηγόραζα" κατά πως φαίνεται και γι' αυτό ξέχασα να απαντήσω στο ευγενικό σου σχόλιο. Αυτό, για να δικαιολογηθώ κάπως, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Αυτή η Αρτίστα του βωβού, από πάνω μου. Αυτή τα φταίει όλα! Με εξάντλησε παιδάκι μου. Πόσους φίλους έχει πια; Φτου της δηλαδή μην τη ματιάσω αλλά έχει μεγάλη πέραση. Τσουνάμι. Έγραψα όσα δεν έχω γράψει όλο το καλοκαίρι. Αποσώθηκα από το γράψε-γράψε οπότε έκανα μια μικρή ανάπαυλα. Και τώρα, αν δεν σου απαντούσε η καλλιτέχνιδα, δεν θα είχα πάρει είδηση πως χρωστούσα κι εγώ την δική μου απάντηση.
      Να είσαι καλά Άννα μου, ελπίζω να διασκέδασες διαβάζοντας τον καταιγισμό των σχολίων, όπως διασκεδάσαμε κι εμείς. Ναι είχα την τιμή να φιλοξενήσω την Αρτίστα του βωβού και σε διαβεβαιώ, θα μου μείνει αξέχαστη η "συγκατοίκησή" μας.
      Καλό ξημέρωμα Αννιώ :)

      Διαγραφή
  26. Απλά πέρασα να ευχηθώ καλό μήνα για να είμαι το 100ο σχόλιο σας!!! χα χα φιλιά αγαπούλες!!!😊❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σμαραγδάκι μου
      Σ'ευχαριστούμε πολύ για το "100". :) Να είσαι καλά πάντα.
      Καλό μήνα να έχεις κι εσύ με υγεία
      Πολλά φιλιά και μια αγκαλιά!

      Διαγραφή
    2. @Ρουλάκι
      Πολύ σωστά το σκέφτηκες.
      Μα δεν γινόταν να μείνουν μόνο 99 τα σχόλια... Έπρεπε να εκατοστήσουν!

      Καλό μήνα Ρουλάκι!

      Διαγραφή
  27. Να κι ένα ελληνικό αξιόλογο blog!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή